34096  25. 1. 2012 9:07:24 - Honza22

Červené fleky na genitálu - mykoza?

Dobrý den,
jiz delsi dobu - radove mesice jsem mel na penise 1-2 male cervene flicky. Nic me nebolelo ani nesvedilo tak jsem situaci neresil. Myslel jsem, ze se jedna pouze o "mechanicky namahove projevy". Po nedavnem sexualnim kontaktu(1mesic zpet) s jednou zenou (nejedna se o stalou partnerku-momentalne nemam) se mi flicky rozsirily po penise a take i na predkozku. Sliznice se zdala byt "vysusena" a misty zdurela.
Neabsolvoval jsem navstevu urologa. Uzival jsem canesten mast po dobu 8dnu. Jelikoz jsem muz tak jako u vetsiny z nas bez jakehokoli vysledku. Nasledne jsem zkusil belogent mast, ktera mi zabrala ze dne na den a sliznice byla ciste ruzova, na preleceni jsem uzival mast dalsi 2-3 dny(zacatek vecer prvniho dne, dale pustopovano rano a vecer, posledni den pouze vecer) sestupnou tendenci "do ztracena", s cilem vynout se reicidive.

Po teto lecbe se mi kuze na penise zacala loupat. Po zmizeni loupani (zhruba 3dny) se mi fleky postupne vratily. Zkusil jsem po tydnu jeste pouzit jednorazove belogent, zda to nezmizi, zmizelo to ale vse se opakovalo uplne stejne jako predtim, i kdyz jsem nyni mast pouzil pouze 1 namazanim. Nyni mam zpet eflorescenci v podobe zcervenani + obcasne slabe svedeni. Zdureni sliznice zmizelo. Jeste mne napada, ze bych mohl zkusit nejaky cas oplachy repikem a omezit prjem cukru - nicmene bych rekl, ze to bude asi bez efektu, protoze na mykozu to chce prisnou dietu. Co doporucujete ? Je nutne podstupovat ATB lecbu? S pozdravem, Honza

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Domnívám se, že mast Belogent (díky obsahu kortikosteroidů) zarudnutí pouze maskovala, ale neléčila. Problém bude jinde. V případě, že se stav nelepší, doporučím Vám vyhledat urologa či dermatovenerologa, který situaci zhodnotí, pravděpodobně provede i stěry, které by mohly odhalit přesnou příčinu Vašeho problému a zahájí cílenou léčbu. Řepík určitě používat můžete, ovšem pouze jako doplňkovou léčba. Po dobu léčby samozřejmě protikvasinkovou dietu držet můžete, ale ta nespočívá pouze v omezení cukru, ale i bílé mouky tj. pečiva atp. Důležité je také příjem dostatku kvalitních tekutin.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot