34174  27. 1. 2012 11:07:47 - Meryann

Zaspávanie 3 ročnej dcérky

Mame problem s dcerkou.
Nechce zaspavat sama, iba so mnou, ani s manzelom nie.Nepomaha ani vysvelovanie, ani lampa zasvietena, hladna nieje ani smädna.Manzel tvrdi, ze je rozmaznana.Neveim ci ma strach sama, stale mi povie , mamka pod si lahnut ku mne.mame vydrzat, ci ju nutit spat samu. nechcem ist metodou, ze ju necham plakat. Chodí pol roka do skolky, tam uz spinka. Ďakujem za odpoved

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Doporučím Vám vyrazit si na víkend někam pryč a nechat malou např. s babičkou. Nebude mít jinou možnost a pokusí se usnout sama, uvědomí si že to není zase tak hrozné a možná vás po návratu mile překvapí samostatným usínáním.

Komentáře uživatelů ...

Bader
27. 1. 2012 15:54:19
Skúste byť trpezlivá. Myslím, že nasílie nikam nevedie. Je to náročné, ale je to dieťa. Vyskúšajte na jeden večer odísť k priateľke, aby dcérka nemala inú možnosť len spať s ockom alebo sama. Dajte jej na výber. Už od rána ju pripravte na to, že mamka musí nutne večer odísť a zodpovednosť za ocka padne na ňu. Ona - malá - sa musí postarať o ocka aby dobre spinkal. Mamka odišla a zverila jej úlohu. Možno vymyslíte niečo iné. Formou hry a odovzdaním zodpovednosti na jej "hlavičku" sa vám to skôr podarí zmeniť. Držím palce.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí