34271  29. 1. 2012 22:02:59 - vojtas

Varlata

Dobrý den,
rád bych se zeptal na moji situaci. Před více než týdnem jsem si nahmatal na levém varleti útvar. Ihned jsem proto vyrazil k urologovi, abych se dověděl více. Prošel jsem ultrazvukovým vyšetřením, odběrem krve a stěry. Vše negativní. Krevní testy byly odebrány na LD, HCG a AFP. Dokonce jsem navštívil preventivní onkol.vyšetření v Brně, kde byly varlata zkontrolovány hmatem a i zde mi bylo řečeno, že tam nerozpoznávají nic vážného. Přesto mám stále strach a říkám si, co to tam tedy je? Může být např. nadvarle jakoby pod varletem? Tam právě něco nepravidelného nahmatám a jakoby to směřuje dál kolem varlete nahoru. Byly vyšetření dostačující? Bylo by např. něco rozpoznáno v krevních testech? Ultrazvuk se mi nezdál až tak podrobně udělán. Čekal bych, že se to projede kolem dokola, ale vzalo to jakoby jen z vrchu a trošku popojížděl. Předem děkuji za reakci.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Podstopil jste všechny důležitá vyšetření, které případné onemocnění vylučují. Můžete být klidný, pochyby nejsou na místě.

Komentáře uživatelů ...

Bader
30. 1. 2012 4:59:28
Je potrebné veriť lekárom, ktorí to videli. Nemajú dôvod vás zavádzať. Podľa mňa ste si to predtým možná nevšimol a teraz ste si nahmatal asi semenný povrazec.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot