34351  31. 1. 2012 22:56:48 - laasar

HPV, polypy, záněty močových cest?

Dobrý den,
od podzimu loňského roku mám problém s vleklou infekcí močových cest. Upozorňuji, že nikdy předtím jsem se s tím nesetkala. Záněty se opakují v kratších časových úsecích. Někdy se potíže vrátí i po 14 dnech(kdy jsem poctivě dobrala antiobiotika). Už jsem měla troje antibiotika a stále se to vrací. Potíže mi znemožňují dělat normální denní činnost. V životě jsem měla jen dva sexuální partnery. Prvního před třemi lety a od srpna loňského roku mám partnera druhého, s nímž pravidelně sexuálně žiji. Bohužel se zánět projeví po sexuální činnosti. Před a po styku se chodím vymočit a umýt. Nic nepomáhá. Beru URIVAC a antikoncepci mám Jeanine. Nemůže to způsobovat antikoncepce? Potíže se totiž objevily po jejím nasazení.

Také jsem se léčila s HPV infekcí, kdy mi gynekolog dusíkem odstranil prý jen lokálně problémové dvě malé bradavičky v blízkosti poševního vchodu a nasadil Betadine. Také mě upozornil, že mám v pochvě polypy, ale prý nejsou nijak nebezpečné a nemám se obávat. Já se však už obávat začínám. S velkou bolestí v zádech (v oblasti ledvin)a teplotou jsem skončila na pohotovosti, kde mi v krvi ani v moči nic nenašli. Nechápu tedy, proč mám neustále mykózy, tlaky a bodání v močových cestách, pálení při domočování, bolest v zádech a celkově se cítím schvácená. Občas se přidá i zvýšená teplota. Můj obvodní lékař by mi měl dle primáře interny udělat alespoň ultrazvuk ledvin. Prosím poraďte jak mám postupovat? Je to začarovaný kruh a bojím se dalších antibiotik, které problém pouze zaléčí, ale nevyřeší příčinu. Děkuji

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Neustále léčení ATB je opravdu "začarovaný kruh". Obávám se, že se řeší pouze důsledek, nikoliv přičina. Zcela nepochybně bude nutné vyšetření na imunologii, kde stav IS zhodnotí a zahájí vhodnou imunostlimulační léčbu. Osobně si nemslím, že by HAK s užíváním přímo souvisela. Jde možná pouze o nepřímý důesledek tj. užíváte-li HAK, určitě nepoužíváte kondom a proto může dojít k opakovanému přesnosu infekcí. Doporučuji tedy i vyšetření a dle nálezu přeléčení Vašeho partnera.

Komentáře uživatelů ...

lily151
1. 2. 2012 14:07:55
Slecna, lekari by so mnou nesuhlasili a ani suhlasit nebudu, ale vysadte antikoncepciu kvoli mykozam a zapalom mocovych ciest. Hlavne ked sa toto cele zacalo po jej nasadeni. Pretoze ako vidite rozsypava sa vam imunita. Skuste popatrat v diskusiach na internete, casto antikoncepcia spusti velke problemy, ktore zmiznu ak sa vysadi. U vas by bolo fajn ist aj na imunologiu.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot