34359  1. 2. 2012 13:00:31 - Ali1

Dlouhé usínání

Dobrý den,
prosím Vás o radu. Mám 26 m dítě. Do teď spával úplně krásně od 8 hod. večer celou noc do 7-8 hod a odpoledne od 12:30 do 15 hod. Usínal sám v postýlce a teď (je tomu asi 14 dní), mu vyšly poslední dva zoubky a začal krásně papat. Ale sám od sebe mi vyhodil na zem dudlík a řekl, že nechce dudlík. Zvedla jsem ho a dala muho zpět. Za chvíli ho znovu hodil na zem, a řekl, že je velký kluk a nechce. Pak jsem mu ho dala ještě jednou, nechtěl ho a usnul bez dudlíku. Tak jsem ho poškodila. Na druhý den chtěl dudlík. Dala jsem mu ho a řekla jsem, že je zničeny. Dal ho do pusy a řekl, duda fuj, že nechce a od té doby dudlík neměl. A pak začalo to zdlouhavé a problémové spaní. K tomu se přidalo vylézaní z postýlky a přetahování rituálu - kakat, napit, čůrat. A včera to bylo už "bibi nožička, bibi bříško". Když vejdu do pokoje, tak se směje a když za nim nejdu, tak dojde do obýváku cely vysmátý a řekne, že nechce spinkat. To se opakuje odpoledne i večer. Odpoledne usne kolem 13 hod s tím, že jsme v postýlce už od 12 hod. Když ho dám do postýlky ve12:30, tak usne až ve 14 hod.

Večer usne kolem 21 hod po 1 hod lezení sem a tam a vymýšlením. Když ho dám spát ve 21 hod, tak usne až 22 hod. Při odpoledním spánku nechce abych byla v pokoji. Vždy říká, ať du pryč. Když odejdu, tak vyleze z postýlky a jde si hrát nebo přileze do obýváku. Vstává v půl sedmé, což se mi zdá brzo, když usíná až po 21 hod. A odpoledne spinká kolem 13 hod -15 - 15:30. Budila jsem ho i dříve, večer to bylo to samé. Myslím si, že odpolední spánek ještě potřebuje, když spí tak dlouho. Když nespí přes den, tak v 16 - 17 hod úplně odpadne únavou nebo začne být až hyperaktivní. A večer se mu opět těžko usíná. Pak se budí 1x v noci. Myslím si, že mu možná chybí dudlík, ale nebyla by škoda mu ho dát, když nakonec usne i bez dudlíku? Taky usíná od narozeni s plyšovou hračkou, tak mu ten dudlík nemůžu nahradit hračkou do postýlky, toho má pořád u sebe. Děkuji předem za každou radu a za Váš názor, co s tím. Pěkný den.
PS: večer v 18h kase pak kouzelná školka, 19:45 večerníček u toho 240ml mléka, 19h. zoubky, pak pohádka do 19:30, to zhasneme a do 21-21:30h chodíme horu dolu dokola.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Některé děti mají výrazně menší potřebu spánku než jiné a pokud jim to tak vyhovuje, není třeba je za každou cenu nutit spát. Zkuste také přes den vyvinout různé pohybové aktivity, hrát si s ním, jít plavat a prostě jej unavit. Večerní rituál je vhodný, dítě se pak naučí že po určité činnosti (např. mlíčko s kaší nebo pohádka) se jde prostě spát.

Komentáře uživatelů ...

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí