34384  2. 2. 2012 10:20:33 - Ezra

Zánět močových cest

Dobrý den,
před dvěma měsíci jsem dostal zánět moč. cest. Momentálně mám čtvrtá antibiotika a podle obvodní lékařky silnou infekci (i když se už cítím dobře). Je normální, že lečba trvá tak dlouho? Děkuji za odpověď.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
O běžnou infekci se rozhodně nejedná. 2 měsíční kúra samozřejmě standardní není, ale dle užitých ATB půjde pravděpodobně o léčbu chlamydií, kde je dlouhodobá ATB kúra adekvátní a zcela odůvodněná, neboť krátkodobou léčbou pouze jedním druhem ATB (poměrně běžný postup), docílíte pouze rezistence chl. a "zdánlivému" ústupu. Doporučuji tedy dodržet naordinované schéma. Pro snížení možných neg. účinků ATB doporučuji užívat probiotické preparáty.

Komentáře uživatelů ...

boby
3. 2. 2012 20:59:23
Ako dlho užívate antibiotiká , aké a kto vám ich predpísal, kto stanovil diagnózu, keď píšete , že "obvodná lekárka". Koľko máte rokov a akú máte hmotnosť?
Ezra
3. 2. 2012 22:15:31
Je mi 26 let a mám 79 kg. Antibiotika beru bez přestávky přes dva měsíce. Nejdříve Doxybene, ty druhý si už nepamatuji, pak Gyrablock a teď dobírám Cotrimoxazol. Nikdy před tím jsem se zánětem problém neměl...
boby
4. 2. 2012 21:55:29
No , v každom prípade sa asi nejedná o bežnú infekciu. Zarážajúce na tom všetkom je, že ošetrujúci lekár vás neinformuje o vašej diagnóze. Dnes bola o tom v TV / Slovenskej/ reportáž... Neuviedol ste odpoveď na moju otázku , u ktorého špecialistu - odborného lekára ste boli. Predpokladám, že u urológa.. Neostáva vám nič iné , iba sa trocha obrniť trpezlivosťou , alebo istou dávkou asertivity a jasne sa lekára /ky / spýtať na čo vás vlastne lieči a či to všetko je adekvátne a pod. Dá sa to zhrnúť pod jeden aspekt a to : "prístup lekára". Nesmieme sa cítiť podriadene. Sme predsa pacienti a lekári sú tu pre nás .Korektný prístup z obidvoch strán je na mieste. Dajte prosím vedieť , ako vám to všetko dopadlo...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot