345  15. 1. 2009 15:23:41

Som tehotná?

Dobrý deň, už 2 mesiace mi mešká manštruácia. Mám nafúknuté brucho, som často ospalá, niekedy my je až do vracania, mám žltkastý výtok, bolieva ma žalúdok a aj vaječníky. U gynekologičky som nebola! Bojím sa toho! Čo mám robiť?

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Moja prvá otázka na vás by bola: " A môžete byť tehotná?, Urobila ste si aspoň tehotenský test?" Ten určite doporučujem ako prvý krok, aby sme sa pohli z miesta. Podľa výsledku, by sme postupovali ďalej. Vlastne je jedno, či test vyjde pozitívne alebo negatívne určite sa objednajte na vyšetrenie!!! Čoho konkrétne sa bojíte? Z čoho máte strach? Už ste bola niekedy u gynekológa? Napíšte mi! ( Svoje ďalšie dotazy/otázy/odpevede mi napíšte do kementára k danej otázke).

Komentáře uživatelů ...

20. 1. 2009 20:15:43
dobry den, test som si kupila a vysiel negativny!!!urcite sa do konca tyzdna objednam!!bola som uz u gynekologicky chodim pravidelne kazdy rok!!!len sa bojim toho co mi povie ak mam nejaku chorobu alebo mimomaternicovy plod alebo nieco ine!!!mam aj strach z ihly bojim sa jej strasne!!!ake testy na zaciatku by som mala podstupit????bude mi brat aj krv???do kolkych tyzdnou mozem pracovat ak sa zisti ze som tehotna???menzes som mala dostat naposledy 15.12.2008!!!a aj som 1 den krvacala a dakedy to bolo take chvylkove spinenie!!!!dakujem prosim nezabudnite na mna!!!dovidenia
20. 1. 2009 20:18:03
este som zabudla dodat odpoved na tu vasu prvu otazku ano mnozem byt tehotna.lebo ked som bola v lete na gynekologii tak mi povedala ze mam maternicu ako hrusku!!cize mnozem byt tehotna!!
21. 1. 2009 22:11:18
Moja otázka, či môžete byť tehotná bola skôr myslená na to, či ste mala nechránený pohlavný styk. Vyšetrenia sa obávať nemusíte. Keby sa aj jednalo o mimomaternicové tehotenstvo, aj v tomto prípade by ste mala pozitívny test. Doktorka vás normálne vaginálne vyšetrí, urobí ultrazvuk a ak si nebude istá, či sa jedná alebo nejedná o graviditu, tak môže vám odbrať krv na HCG, alebo sa dohodnete na odberoch hormonálneho profilu, leba aj tam môže byť problém.
29. 3. 2010 10:35:13
dobry den,som tehotna.ako to povedat rodicom?
Kacenka [Porodní asistentka]
29. 3. 2010 14:18:40
No to je veľmi ťažký oriešok, ale čím skôr to urobí, tým pre všetkých lepšie. Neviem koľko vám je, ale čím skôr to povedzte. Normálne, že sa vám to stalo, že ste v druhom stave. Za činy človek musí niesť následky, tak to už v živote chodí. Držím palce, buďte statočná!
11. 8. 2011 16:29:00
Dobrý deň.Mám otázku a aj keď si asi budete myslieť,že je to hlúpe,potrebujem to od niekoho počuť.Veľmi ma bolí žalúdok hneď,ako čokoľvek zjem,je mi stále zima,som unavená a bolia ma všetky svaly.S partnerom sme pohlavný styk ešte nemali,ale dotkol sa ma,keď mal ruky od spermií,ale iba na povrchu,nešiel dnu.Dúfam,že len zbytočne stresujem.Ďakujem za odpoveď.
Kacenka [Porodní asistentka]
12. 8. 2011 19:14:26
Žalúdok vás rozhodne z možného tehotenstva nebolí. Takto sa otehotnieť nedá!

Příznaky těhotenství Krvácení Léky Neplodnost Šestinedělí Ultrazvuk