34513  5. 2. 2012 16:34:24 - casperko

Bolest a zmenšujuce sa varlata a penis

Dobrý deň.
Chcel by som sa spoytat ci by sa s tym dalo daco robit, ked sa mi za rok o dts zmensili varlat a tusim aj penis. Niekedy mavam taku pichavu bolest na varlatach ktora prechadza az do stehna. to ze je u mna plodnost niekedy v zivote nemozna to uz viem s tym som asa ako tak zmieril, ale s tymto problemom sa nejako neviem dorovnat. ked pohlad na to je dost zarazajuci.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Změna velikosti penisu a varlat se může projevit např. při přibírání na váze. V tomto případě jde pouze o "optický problém" a k samotnému zmenšení nedochází. Za určitých okolnostím může dojít ke změně velikosti pohl. orgánů pří značném poklesu testosteronu. V případě jakýchkoliv pochybností se doporučuji obrátit na urologa a problém řešit s ním. Neplodnost Vám byla diagnostikována lékaři?

Komentáře uživatelů ...

Bader
5. 2. 2012 17:43:52
Ku zmenšenie určite nedošlo. Skrátil sa vám prst na ruke, alebo nohe? Zmenšila sa vám tvár? Nie. Tak prečo práve to čo píšete? Všetko bude mať inú príčinu i vaše podozrievanie zo zmenšenia. Vysvetliť by sa to dalo i nadmerným pribratím, alebo neviem, pretože vašich informácií je málo. Napríklad váš vek a na čo ste sa už liečil a podľa čoho viete o vašej neplodnosti.
casperko
8. 2. 2012 18:26:22
ano neplodnost povedana lekarom bo mam kinefelterov syn. len nemam, geneticke testy, a obvodna lekarka mi nevedela povedat kde by sa dali spravit.a ci sa to da nejako zvratit. ale asi nie. neviem. skusil by som hoci co. ale mohli by ste mi poradit ci je nieco silnejsie ako undestor s cim by sa dala navratit hladina testosteronu a popripade daco na zvecsenie ci opetopvny narast varlat. cital som ze niekto tu mal nejake tabletky na vivin.
Specialista [Internista]
10. 2. 2012 0:10:09
Bohužel menší varlata souvisejí s Klinefelterovým sy. Dle mého názoru je léčba adekvátní. Je třeba zjistit hladinu testosteronu v krvi a poté upravit dávkování dle potřeby, aby se dosáhlo terapeutické hladiny. V případě, že bude hladina testosteronu udržována v dostatečné výši, varlata by měla mít normální velikost. Je ovšem třeba podotknout, že varlata a penis roste max. do 21 let. V případě, že muž trpí nedostatkem hormonu v růstovém období, velikost pohl. oránů zůstane již bohužel trvalá a nedá se změnit.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot