34629  8. 2. 2012 14:04:21 - gina

Záněty - "bakterie e-coli"

Vrací se mi záněty močových cest, v moči vždy nalezena bakterie e coli. Léčeno již 5x antibiotiky (z urologie) a 2x chemoterapeutiky (z gynekologie). Vždy přeléčeno a obtíže ustoupí. Jenže po dobrání antibiotik - cca týden opět nastane zhoršení a v moči je opět bakterie nalezena. Záněty se vrací už od října a stále pokračují. Léčena jsem byla už snad vším. V říjnu AUGMENTIN, v listopadu OFLOXIN, MACMIROR COMPLEX 500 atd... Poslední léčba byla z gynekologie - KLION D 100 + antibiotika z urologie CONTRIMOXAZOL. Nyní je to 10 dní po dobrání léků. Před 4 dny proběhl pohlavní styk. Všeobecný lékař mi další antibiotika moc nedoporučuje - mám zničenou střevní mikroflóru kvůli velkému množství antibiotik a trpím na křeče v břiše. Potřebovala bych konečně něco CO ZABERE, abych mohla normálně žít. CO mám dělat? táhne se to se mnou. Prosím o radu. Děkuji moc!

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Opakované záněty moč. cest bakterií E.coli mohou být způsobeny např. nesprávně provednou hygienou po stolici ev. kombinací análního a poševního styku. V případě, že se Vám žádný z těchto problémů netýká, doporučuji se obrátit na imunologa, který provede lab. zhodnocení IS a předepíše vhodná imunostimulancia a určí další postup. V případě, že užíváte dlouhodobě a opakovaně ATB je nutné užívat p.o. probiotika po celou dobu léčby a dalších 14 dní po ATB kúře. Dále je velmi vhodné dodržovat pravidelný pitný režim (min. 2,5l) a mít dostatek spánku. Velmi vhodné je také zvýšit příjem ovoce a zeleniny. Jako doplňkovou a preventivní léčbu můžete vyzkoušet extrakt z brusinek a lichořeřišnice.

Komentáře uživatelů ...

Ellen09
25. 11. 2015 10:47:22
Dobrý den paní Gino, omlouvám se, že Vás kontaktuji takto, ale nevím jak jinak. Mám podobné problémy a už nevím kudy kam, můžu se jen zeptat, zda jste nakonec nějak vyřešila? Pokud budete chtít napište mi prosím na email: seven.angels@seznam.cz

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot