34902  16. 2. 2012 8:30:01 - Meryann

Nerozumiem si s manželom

Vydata som 4 roky, rok predtym sme spolu chodili smanzelom. mame trojrocnu dcerku. tento rok som nastupila po materskej do prace vpodstate po 3 rokoch.problem nastava bud rano, ked vstanem o 5tej a chystam sa do prace a dcera niekedy ostane spat, niekdy si polezi s manzelom, ale ked ako dnes vstane so mnou a nechce uz spat.manzel ju drzi nasilu ona place nechce uz lezat, ja nevydrzim po 15 min je mi jej luto, ukludnim ju, nedavam ju uz spat, a nastane s muzom hadka, ze ako som ju vychovala ze jej rano uz pustim rozpravku, kym odidu 6,30 do skolky, ako som ju vychovala, ze ju nenecham nasilu lezat s placom.po obede po praci, muz je unaveny ma toho vela v praci uznavam, lahne si aj o 18 tej, ja prat, pripravim malej veci na druhy den, dam malej papat, kupat ju, ja sa nachystat do prace, o 20tej uz som unavena, takze vpodstate problem je to, ze sa ani nerozpravame, o sexe nemoze byt rec, ja jednoducho som tak unavena uz vecer,ze sa mi nechce.ked poobede ma dcerka zlu naladu, manzel to riesi kricanim, tak potom uz za nim dcerka ani nejde rano, aj dnes tak bolo.dostavame sa do stereotypu, sme stari uz.ja sa blizim k 40 manzel k 50. moze aj tomat suvis?dakujem za odpoved

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Asi byste se s manželem mohli zamyslet, jak máte doma práci rozdělenou. Péče o malou je očividně na Vás, tak Vás logicky popudí, že jí není ochotný věnovat těch posledních 30 min. před zvoněním budíku a jejich společným vstáváním do školky a práce. Na druhou stranu mrzutost zrovna v takový okamžik se taky tak trochu čekat dá.. Zkuste zvážit, jak upravit uspořádání a režim spánku dcerce. Spává s vámi v posteli?? To ve třech letech rozhodně není nutné, dokonce je zralá na to, aby pomalu začala spávat samostatně ve vedlejším pokoji. Pak se nebude ráno s Vámi budit a hlavně ona sama se vyspí kvalitněji.
Samozřejmě, že ve 40, 50 už sil na malé děti ubývá. O to víc je potřeba efektivity a vzájemné koordinace. Tady je u vás co dotahovat, proto si na to s manželem určitě v klidu sedněte.

Komentáře uživatelů ...

Bader
17. 2. 2012 5:52:57
Ten vek s tým ozaj môže súvisieť i keď je pravda pri čítaní typoval som rodina do 30 rokov a nezáujem manžela, ale to nebude celkom váš prípad. Ste vo veku a hlavne váš manžel, že mál zabehnutý stereotyp života. A teraz prišla veľká zmena ( i keď určite s láskou veľkých chcením ) dieťatko. To dokáže otočiť život na ruby a treba sa na to pripraviť. Po každej stránke. Tá maličká tu je a bude a má svoje potreby, prídu názory a .... dosť iných vecí , ktoré rodičia musia tolerovať, ale i usmerňovať. Proste vychovávať a starať sa. Je ideálne keď to rodičia robia spolu. Porozprávajte sa s manželom ( i keď verím, že je často unavený , veď i vy ste ), aby vám pomohol vo výchove. Maličká je vaša oboch. Vy už len prepáčte budete starší a maličká o 10 - 20 rokov vám to všetko s láskou vráti. To čo jej dnes s trpezlivosťou do nej vložíte nebude márne. Skúste to spolu.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy