34903  16. 2. 2012 9:59:44 - alda1

Nevěra

Letos slavíme s manželkou 25 let společného života, máme dva dospělé syny. Náš intimní život nebyl ideální, ale bohužel jsme jej neřešili, vše vyvrcholilo před cca 6 lety, kdy mi oznámila, že je asexuál, ať si najdu někoho jiného, což jsem rázně odmítl, ale bohužel věc jsem neřešil, ale pouze se s tím vyrovnal, i když to bylo dost bolestné, ale naučil jsem se s tím žít. Manželka jezdí od roku 2000 pravidelně na měsíc do lázní. Bohužel jsem zjistil, že tam má víc jak 4 roky milence. Zhroutil se mi celý svět. Slíbila, že to s ním skončí - nevím nejsem si jist, jestli to udělala, vysvětlili jsme si proč to udělala, ale tvrdila že se prý nezamilovala. Překopal jsem celý život, protože mi na ní velmi záleží a miluji jí, ale z její strany změnu nevidím, chová se jako by se nic nestalo, ani mluvit o tom nechce a do poradny už vůbec nechce jít.Pravda je ta, že nějaký fyzický kontakt natož pak intimní život odmítá i teď po 4 měsících. Myslel jsem si, že to zvládnu, i když je to běh na dlouhou trať, ale že výsledek příjde... Bohužel teď po 4 měsících mi docházejí síly i víra v budoucnost. Dokonce už uvažuji, že od ní odejdu. Ale po 25 letech? Představa že tu budeme žít vedle sebe jako do teď a ona potom v červnu odjede do lázní - pro mně absolutně nepřijatelná.

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Vaše manželka Vám slíbila změnu přístupu, také, že svůj paralelní vztah skončí. Mezi vámi to ale v pořádku není. Ať už za problémem nyní stojí cokoli, nebo možná Váš vztah potřebuje pouze znovu "resuscitovat", je evidentní, že máte nyní práce jako na kostele. Psychická intimita, sdílení, zejména nesexuální fyzický kontakt, něha, "chemie" a vzájemná přitalživost, to všechno teď čeká na to, až to společně rozvinete. Je potřeba, abyste se pustili do práce a to bezpodmínečně oba. Žádejte po Vaší ženě ochotu na tom spolupracovat, jinak Váš vztah dříve nebo později úplně zanikne.

Komentáře uživatelů ...

Catarina
18. 2. 2012 17:47:00
Taková žena si Vás nezaslouží. Pokud ona nic neřeší, nevidím v tom smysl. Chápu, že jí moc milujete, ale myslím, že jste se už obětoval dost. Takhle by jste se trápil do konce života. Doufám, že Vás můj názor neraní. Přeji Vám hodně štěstí, aby jste to zvládnul.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy