34920  16. 2. 2012 19:12:12 - nikolsa

3 ročná dcérka ma pred manželom odmieta

Dobrý deň,
chcem poprisit o radu. Neviem si vysvetlit spravanie mojej 3 rocnej dcerky .Ked som s nou sama je milucka, jemna, vacsinou urobi o co ju poziadam,pekne sa spolu pohrame, proste bez vacsich problemov.Akonahle je s nami manzel,jej spravanie je na nepoznanie. Krici na mna, v nicom neposlucha.Je to velmi neprijemne totiz aj na ulici pred ludmi ma bezne odsoti a skrici-Ty nie,moze tatik.Stalo sa mi to uz aj na navsteve, aj u jej pediatricky,stale ked je s nami manzel. Neviem si to vysvetlit, trapi ma to,hlavne ked vidim ako v rodinach dievcatka idu za ruku s mamami. Co mam robit, preco je to takto? Dakujem

PhDr.Burdova   PhDr.Burdova [Psycholog]
Kolem tří let dítěte probíhá prvně v životě příklon k otci. Je to poprvé, co si dítě uvědomuje rozdíl mezi pohlavími a vnímá mužský způsob vedení. A to se za dětství a dospívání zopakuje ještě několikrát, naposledy to bude těsně před dokončením separace od rodiny kolem nebo před 20 rokem věku. Také proto je pro matky (a manželky) období "opouštění hnízda" obvykle tak těžké.
Pokuste se to nechat tak - nakonec, alespoň Vám přítomný manžel v ten moment uvolní ruce. Ať si dcerka užije tatínka, nebojte, za nějaký čas bude dávat přednost zase Vám. Od toho je základem rodiny manželská dvojice, aby dítě mělo bezpečné zázemí a prostor pohybovat se od jednoho k druhému, tak jak zrovna potřebuje.

Komentáře uživatelů ...

boby
17. 2. 2012 16:48:46
Asi by ste si mali ujasniť fakt, či nie ste vy pre ňu "tá zlá" a ocinko "ten dobrý".. Ak áno , tak prečo? Myslím, že manžel by v tom mohol spraviť jednoznačný poriadok a dcérku usmerniť, aby nerobila rozdiely.
Bader
17. 2. 2012 17:50:09
Nedelil by som na dobrý a zlý. Bolo by to jednoduché. Dcérka by si mohla vybrať dobrého toho čo od nej nič nechce, žiadne povinnosti a určila zlého toho kto ju napríklad vedie k poriadku. Nie je to také jednoduché. Súhlasím, že rovnakým prístupom k dcére, rovnakým vyžadovaním a prístupom k nej sa dá veľa zmeniť. Manžel by sa s týmto stavom nemal uspokojiť ani si hladkať svoje ego. Je vhodné sa dohodnúť na spoločnom prístupe k dcére a podporovať sa. Chce to veľa tolerancie, citlivosti a trpezlivosti.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy