34934  17. 2. 2012 14:35:27 - sudberlin

Neschopnost fyzického kontaktu

Dobrý den,
s jednou slečnou jsme na sobě psychicky závislí, milujeme se a trvá to už dlouhou dobu, nic nezměnilo ani dlouhodobé odloučení, kdy jsme nebyli vůbec v kontaktu, žárlíme na sebe a je to vážně silné, ale nedokážeme mít spolu nějaký sexuální fyzický kontakt, to ani z jedné strany i když by jsme chtěli... rád bych věděl čím to je a jestli je možnost toto nějak vyřešit, chtěli by jsme to oba, aby jsme byli šťastní. Díky za každou pomoc.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Vaša otázka je žiaľ veľmi nekonkrétna a ťažko Vám na to odpoviem. Neviem čo to znamená, že vzťah trvá už dlhú dobu? Mesiac? Rok? 5rokov? Čo znamená, že ste na sebe psychicky závislí? A čo znamená, že nedokážete mať spolu sexuálny fyzický kontakt? Ste teda partneri, ale nebozkávate sa a nemilujete sa? Vo všeobecnosti ale platí, že ak niečo nejde, tak tomu treba nechať ešte čas. Ak nie ste obaja schopní sa pobozkať, či spolu sa milovať, tak sa do toho nenúťte. Zistiť príčinu nemusí byť inak vždy nutné, ale ak by ste po tom veľmi túžili, tak vyhľadajte spolu terapeuta. Okrem toho by ste však v terapii mali riešiť tú žiarlivosť, lebo sexom sa Vaše problémy vo vzťahu nevyriešia!

Komentáře uživatelů ...

Bader
17. 2. 2012 17:27:06
Nechcem vyzvedať, ale čo vám bráni v rozšírení fyzických kontaktov keď inak si veľmi dobre rozumiete. Ak budete vedieť popísať príznaky týchto zábran určite sa nájde i riešenie ako to napraviť.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy