34945  17. 2. 2012 20:24:54 - AnePek

Předtuchy

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat. Vím že to bude možná znít divně, ale poslední dobou se mi stává že mám předtuchy, které se nakonec vyplní. Dříve to nebylo tak časté, ale poslední dobou se to opakuje. Nebojím se toho, spíše naopak, chtěla bych se o tom dozvědět něco více a nějak to ovládat. Uvedu vám nějaké příklady. Poprvé když sem zaznamenala že se něco děje bylo minulý rok v létě. Můj děda, který už bohužel nedávno zemřel měl hospodu, kam chodily jenom stálí zákazníci. Chodil tam jeden rodinný přítel, který se ale s námi nějak nepohodl a tři čtvrtě roku se u nás neukázal. Bylo to o prázdninách a měla sem hrozně nutkavej pocit že dnes příjde. Nedávala jsem tomu moc pozornost, přecijenom to bylo poprvé co se mi něco takového stalo, ale toho pocitu jsem se nemohla zbavit. Večer když jsem šla k dědovi do hospody opravdu tam seděl. Jako náhoda se mi to nezdá.

Po roce a ještě po neshodě. Dále se mi také často stávalo toto. Ve škole mám spolužáka, vždy když sem se na něj zadívala nějak sem si v duchu řekla co udělá o on to v ten den opravdu udělal. Na jiných lidech jsem to moc nezkoušela, to už nefungovalo ale na tomhle klukovi pokaždé. No a poslední příklad, ten je ze včerejší středy. Před týdnem nám učitelka oznámila že se zúčastním olympiády v angličtině. Měli jsme sepsat 10 článků na různá témata. Byla tam rodina, jídlo, oblečení atd. Před týdnem když jsem je psala byl tam článek holidays-prázdniny. Když jsem ho začala psát zase jsem měla ten pocit, jako o prázdninách. Tentokrát jsem si jím byla už jistější. Ono totiž na té soutěži si vylosujete jedno téma na které potom mluvíte z paměti. Já už když jsem ho psala tak jsem věděla že si ty prázdniny vylosuju. Zase ten silnej pocit. Včera tedy ve středu 15.2. jsem dorazila na soutěž, tématy byli napsány na papírcích které byli srovnány na stole do kruhu a otočené opačně, takže nebylo vůbec vidět co na nich je. Už jakmile jsem k nim přistoupila vpadl mi jeden do oka a něco mi říkalo at otočím zrovna ten, tak jsem ho otočila a holidays-prázdniny tam opravdu byli. Stávalo se mi i hodně dalších věcí, ale tyhle jsou asi nejzávažnější. Mohli by jste mi nějak poradit jak s tím dobře nakládat a naučit se to používat? Děkuji.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Žiaľ, v tomto Vám ako psychológ nepomôžem. Sú ľudia, ktorí prichádzajú do terapie s tým, že majú silné predtuchy alebo dalo by sa to nazvať aj intuíciou. Avšak často sa naozaj nejedná o nijakú danosť, ale zhodu náhod, prípadne o to, že človek je len viac všímavý v určitých oblastiach. Presne tak, by som ja mohla predvídať to, čo si teraz pri čítaní tejto mojej odpovedi pomyslíte: "neverí mi alebo no to je teda odpoveď"... Tým nechcem podceňovať Vaše predtuchy, ale naozaj to môže byť v spojitosti len s Vašou všímavosťou a náhodou.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy