35030  20. 2. 2012 14:17:50 - WhoCares

Zarudlé ústí močové trubice

Dobrý den,
je mi 24 let a již cca 3-4 týdny mám zarudlé ústí močové trubice, spíše jen její horní polovinu. Nemám žádné obtíže při močení, žádné pálení, svědění, nic, pouze na dotyk se zdá zarudlá část citlivější. Vzhledem k tomu, že nejsem značně dlouhou dobu (téměř 2 roky) sexuálně aktivní, tak s jistotou mohu vyloučit jakoukoli sexuální chorobu. Původně jsem myslel, že jde jen o podráždění např. z mýdla atp., ale vzhledem k tomu, že to stále nezmizelo (i když chvílema to vypadalo, že už to ustupuje), tak začínám být trochu nervózní a na urologii se mi vážně nechce. Je možné, že jde pouze o nějaké podráždění, jehož zmizení může trvat delší dobu? Jelikož jsem trochu hypochondr, tak už mě napadaly i katastrofické scénáře tipu rakovina penisu, ale červený flíček (zhruba 0.5 cm) který zasahuje do ústí močové trubice mi k tomu moc nesedí. Prosím o váš názor. Je možné, že by pomohly odvary z řapíku? Děkuji

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
V případě, že netrpíte žádnými dalšími doprovodnými příznaky, vyhledaní lékaře není dle mého názoru nutností. Odvar z řepíků samozřejmě použít můžete. Osobně si spíše myslím, že půjde o podráždění (alergii), které může být způsobeno i určitými potravinami/nápoji.

Komentáře uživatelů ...

Bader
20. 2. 2012 18:24:49
Skutočne vám asi nič vážneho nebude. Vychádzam z toho, že žiadne iné prejavy nepociťujete. Tým kúpeľom v repíku nič pokaziť nemôžete. Mnohí muži myjú okolie vyústenia močovej rúry trvalo začervenané. Bez ďalších príznakov nie je to prejav choroby.
peterlo
19. 6. 2012 20:42:10
presne taky isty problem mam aj ja, nemam ostatne problemy typu palenie pri moceni, svrbenie, len to zacervenanie. Myslite ze by pomohol canesten?

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot