35126  23. 2. 2012 11:25:26 - litchen

Je přítel nemocný?

Dobrý den.
Přítel má asi problém a já bych chtěla poprosit o radu. Náš sexuální vztah je celkem v pořádku, ale on i přesto kouká na porno a sám se uspokojuje. Na tom by nebylo nic až zas tak a že jde na záchod a bude tam dlouho a telefon si bere,aby si zahrál hru a smál se mi při tom do obličeje. Ale na záchodě se při pornu sám uspokojil. Když jsem ho následně na to chtěla uspokojit já, tak mě odmítnul a já věděla proč. Já si pak přijdu hrozně podvedená a méněcenná a nejhorší na tom je,že mi v tomto neustále lže. Několikrát jsme toto téma řešili a on mi už pár měsíců tvrdí,že není tak jednoduchý s tím přestat,a že se snaží a také, že neví proč to dělá. Ale kdyby se snažil, tak mi přeci nebude lhát do obličeje a nebude se sebeuspokojovat, když já jsem doma? Nevím co s tím mám dělat a jak to mám řešit. Mohli byste mi prosím poradit?Děkuji.

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ťažko nejako označiť problém, ktorý popisujete, najmä ak Váš partner to ako problém zjavne necíti. Nepíšete nič o tom, či je to takto od začiatku, alebo ste fungovali niekedy aj inak. V každom prípade to však musí byť pre Vás frustrujúce. Prvé, čo Vám určite odporúčam, aby ste sa s ním znovu o veci porozprávala. Nie však v zmysle, aby s tým úplne prestal, skúste mu skôr popísať svoje pocity, skúste mu naznačiť, že nie ste s Vaším sexuálnym životom spokojná, že nie ste dostatočne uspokojená, možno i o tom, čo sa Vám obom pri sexe páči. To zvyčajne pohne s každým mužom, najmä ak má svoju partnerku rád a ide mu o obojstrannú spokojnosť. Ak to s Vaším priateľom nič nespraví, asi budete musieť uvažovať o radikálnejšom riešení. Myslím, že to je naozaj skôr vzťahový problém. Držím Vám palce a veľa síl.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 2. 2012 6:06:34
Toto nebude úplne jednoduché a radu od laika radšej nečakajte. Medzi vami je určite nejaký vzťahový a komunikačný problém a on ho takýmto nevhodným spôsobom rieši. Ten problém ak neviete o ničom konkrétnom, je nutné nájsť a rozobrať ho. Najvhodnejšia by bola konzultácia u psychológa.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy