35169  24. 2. 2012 14:01:07 - momko

Chodenie dieťaťa?

Dobrý deň,
ja by som sa chcela spytat mam rocnu dcerku a este nechodi a vsetci s rodiny vravia ze uz mala chodit ze tam moze byt nieaky problem mam ju nutit chodit?Ona kraca za dve ruky a aj sama drzi sa stolika a okolo kraca a stava sa vsade a skusa sa presuvat len ked jej skusim odtiahnut jednu ruku aby sla len za jednu tak si sadne a ide tou svojou metodou lozi nam a to tak ze jednou nozickou sa odraza cize po troch ma to vplyv na jej vivoj prosim o radu aj ak by som ju mala naucit chodit a ci je dobre nutit. Ďakujem.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Do chození ji určitě nenuťte, ale obač ji k němu nalákejte třeba hračkami, když ale nechce, nelámejte to přes koleno. Nemusí se vyvíjet 100 % podle tabulek, uvidíte že chodit se možná naučí o měsíc později, ale v dalších dovednostech své vrstevníky předběhne ;) Každé dítě má rozvinutou trochu jinou oblast, ve které je napřed a naopak také oblast ve které se nevyvíjí "tabulkově" :)

Komentáře uživatelů ...

Bader
24. 2. 2012 14:24:49
Vaša dcérka je perfektná. Všetko robíte dobre, nič ju učiť nemusíte!!! Až jej hlavička skoordinuje pohyb nožičiek a teraz to prebieha pustí sa sama. Vy ju len pridržiavajte ako do teraz. Prekvapí vás SAMA!!!! a spraví prvý potom druhý krok a za chvíľu bude behať tak, že jej stačiť nebudete. Verte, že všetko má svoj čas. Do ničoho ju nenúťte. A rodine povedzte, že je taká lebo ona chce. Buďte v pohode o týždeň sem napíšete, že už behá.
mesiacik
24. 2. 2012 14:55:45
Plne suhlasim s Viktorom77.Moj prvy syn zacal chodit ked mal rok a jeden mesiac,do vtedy len lozil po stvornozky a vobec som ho do nicoho nenutila,vybral sa sam z nicoho nic.:)a druhy mal 10mesiacov ked zacal chodit,on mi nechcel ani za nic lozit,tymto vas chcem ukludnit ,ze nie kazde dieta je rovnake.A este chcem dodat ,ze lozenim sa dietatu posilni chrptove svalstvo.
momko
4. 3. 2012 12:13:21
Dakujem vam velmi pekne za komentare Viktor 77 aj mesiacik ste zlaty moc dakujem moc ma to povzbudilo aj ked kazdy tyzden sa stretavam s parterovov rodinou a ta nam kazdy tyzden povie ze a ty este nechodis ako to ale uz je tvoj cas a ked povieme ze ma cas a ze ona to musi chciet sama tak povedia ci aj ked pojde do skoly bude mat cas a budeme cakat ci bude chciet ist sama som stoho taka znechutena popravde vam poviem zle sa mi to pocuva a mne este obzvlast lebo ja si vsetko pripustam k telu a vsetko sa ma dotkne mam taku citlivu povahu a potom si myslim ze co ak maju pravdu co ak mi nebude chodit co ak sa jej takto dobre chodi ako chodi,potom si poviem ci ju mam nutit a skusat alebo nie
mesiacik
4. 3. 2012 16:48:17
No ja tiez zboznujem takych ludi,co sa do vsetkeho staraju:(Proste jednoducho ich ignorujte.Nie kazde dieta je rovnake,aj ked sa nauci neskôr chodit,tak nic nestrati.Prave je vtakom veku ze sa len uci a to chce len cas.Podla toho co pisete ,tak mam pocit ze to coskoro pride,ma na to vsetky predpoklady:)"mudrych ludi je na svete vela,co radi poucuju a hlavne zvelicuju"vela trpezlivosti a drzim palce:)
momko
6. 3. 2012 14:35:34
mesiacik Dakujem vam ste zlaty vsetcia ze ma tak podporujete ale verte je tazke byt kazdy vikend stymi ludmi a stale vas len zdeptavaju vzdy ked odidu domov tak si vzdy poviem zas tie iste reci a to bolo od zaciatku to by ste museli zazit ale nebudem tu uz stale sa len stazovat su na tom ludia aj horsie a ty sa nestazuju ale trapi ma to.Chcem sa este spytat mala kraca za dve rucicky kazdy den snou chodim ale nie tak ze aj 2-3 hodiny potroche lebo ona ked nechce tak sa da na 4 a kolenackuje mam ju viac nutit kracat za dve alebo mam byt len trpezliva a cakat ze to pride same vstava sa nam vsade okolo stola nam kraca a pri posteli aj kocik tlaci sama alebo choditko len ked ma za dve tak nevydrzi dlho viete mi niejako poradit

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí