35270  27. 2. 2012 17:58:35 - pikotek

lhaní partnera

Dobrý den,
prosím o radu je mi 24 let a partnerovi 30 let.Jsme spolu 3 roky, a před pul rokem se nam narodila dcerka.Posledni dobou zjištuji že mi přitel trašně lže,pokad sem chodila do prace tak jsem to neviděla ale ted když jsem doma z malou tak se vše ukazuje.Už asi tak rok a pul mi lže ,zadlužil se ,neplatil pujčky a jen se to hromadi,sotva něco vyřešíme najde se další problém a každý měsíc přežívame,jelikož vše padne na problémy,vždy jsem byla tolerantni přitelkyně,byl problém,ja ho zjistila ,zatajoval až viděl že nevěřim šel z pravdou ven,ja byla na prášky ale pak jsem odpustila.Nevim co stím vím že nás miluje ,my jeho taky.Měl problémy v dětství z jeho otcem,který se ho pokusil vyhodit z balkonu,a byl zavislak na automatech,jeho máma ma dalších 8 adoptovaných sourozencu ,takže nebyla přikladnou matkou ktera by se ho snažila pochopit,v dospělosti přítelkyni která ho podváděla.Chtěla jsem aby jsme měli štastnou rodinu což bylo i jeho přánim,ale nějak se nedaří,lže i kvuli nesmyslum,maličkostem,a když chci snim o tom mluvit tak on nevi přoč to děla,a ikdyž nechce tak lže.Slíbil ,že vyhledá odbornou pomoc,ale pomůže to?nebo proč se to dějě?už jsme si prošli strašně moc a pořád to neustáva,a ja už nevím co je lež a co pravda ,je těžké někomu věřit ,koho sice milujete ale přesto víte že mu to nedělá problém.A začína lhat i lidem kolem sebe.Děkuji předem za radu

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Z toho, čo píšete, prežívate veľmi náročné obdobie. Musí byť ťažké starať sa o bábätko a pritom prežívať neustálu neistotu. Nepíšete presne k čomu sa Vám nakoniec priateľ priznal. Či len k dlhom, alebo aj k ich príčinám. Lebo celé jeho klamanie s tým môže súvisieť. Popisujete, že sa zadĺžil, nesplácal, že žijete zo dňa na deň, tiež že jeho otec mal problémy s patologickým hráčstvom. Určite skúste čo najrýchlejše zistiť, či s týmto nemá problémy aj Váš partner, lebo všetky tieto skutočnosti, vrátane neustáleho klamania aj v nepotrebných maličkostiach, tomu nasvedčujú. A vtedy je najdôležitejšie čo najrýchlejšie liečenie.
Ak to tak aj nebude, odporúčam Vám prebrať narábanie z financiami, aby ste mala aspoň akú takú kontrolu. A určite odbornú pomoc. Či pomôže závisí hlavne od priateľovej motivácie, ale s jeho dostatočnou spoluprácou určite áno. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

piskot
22. 3. 2012 17:35:04
Paní Vranková,tak jste měla pravdu přitel se přiznal ke gemblerství,můžete mi poradit co dál,nebo jakou pomoct vyhledat?Nechce to dělat ,ale neni si jist jestli to dokáže,řikal že jak je snámi doma že nemá problém ale jakmile se dostane ven tak hledá cestičky do tipsportu a neni z toho uniku,prohrál tedkom par najmů,ktere sem si myslela že plati.Poradte prosím,myslim si že neni jěště na tom tak špatně aby se stoho nedostal ale nevim jak ktomu přistupovat,finance k dispozici nema ale neni problem zajit za známym at pujčí,takže tam tomu nezabrani,inak jsme skoro spolu jen cesty z prace a do práce jsou problém.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy