3529  18. 7. 2009 0:01:19

Uzavřená vagina u 4 leté holčičky

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat: mám dceru, která se mi narodila z uzavřenou vagínou, ten problém jsem u dceři zjistila když ji bylo asi 5 měsíců, bydlím v Anglii pro malou mi dali hormonální mastičku, kterou jsem mohla dceři používat jen 6 týdnů, po té se jí vagina otevřela ale po 2 týdnech se jí otvor zpátky zatáhnul, doktor mi řekl, že u mé dceři by byla operace zbytečná, nechtějí s ní dělat vůbec nic! Byla sem na pohovoru, tam mi řekli, že až bude dospívat a mít v tele hormony, že jí to samo od sebe praskne, což se mi vůbec nechce věřit, píšu vám proto a prosím vás o radu co mám dělat. Já sama jsem měla menstruace v 9 letech a dětské výtoky, bojím se, že se jí může něco stát. Tenhle úrivok jsem dala jako do problému gynekologie, ale bohužel jsem nedostala odpověď, tak se obracím na vás. Předem děkuji za vaši odpověď.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Já, vás chci velice poprosit, že skutečně stačí psát otázku jen jeden krát, nemusíte jí psát duplicitně, to rychlost odpovědě neovlivní. Na každou otázku odpovím, ale některé si vyžadují delší a komplikovanější odpověď, takže proto je to tak, že na některé odpovím hned a na některé mi to trochu trvá. A ještě duplicitní otázky jsou potom stejně zmazány. Jsem na to sama a není bohužel v mích silách vědět úplně všechno, takže některé věci si musím pracně zjišťovat. A co se týče odpovědi na váš dotaz, tak i když jsem vaší dcerku osobně neviděla a nevím přesně jaký problém má, ale myslím si, že když po aplikaci hormonové mastičky se normálně vagina otevřela, tak není žádný důvod to operovat, protože to zrostlí nemá. Má tam normálně otvor jenom je víc u sebe. Takže skutečně je potřebné jenom počkat. Kdyby byl otvor zrostlí, tak v takovém případe je nutná operace. Na to se však obvykle přídě v čase dospívání, puberty, když se do 15 let nedostaví menstruace a podozřivo se holčičky zvětšuje bříško.

Komentáře uživatelů ...

18. 7. 2009 15:34:59
Moc moc vam dekuji za vasi odpoved, nezlobte se name.
Kacenka [Porodní asistentka]
18. 7. 2009 17:45:59
Ne ja senezlobím, jenom mě to trochu zdržuje když každý druhý jsem pak píše dvykrát svoje dotazy. Pak to hledám, či skutečne je to ten samí, aby jsem omylem nikomu jinému ten dotaz nezmazala. Ja věřím, že t bude u vaší dcerky v pořádku.
4. 12. 2009 21:32:27
ja mam taki holcicku a bidlim angliji. mela taki uzavrenou vaginu atu nic dobreho neporadili jela sem do cz a tam ji udelali operaci holcicka mi tak trpela 13 mesicu a kdibi nejela do cz tak bi mi holcicka umrela protoze bise ji mohlo neco stat a prasknou ji to ve vnirtku.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí