35350  29. 2. 2012 18:49:43 - nickname555

Rakovina močového měchýře

Dobrý den,
chtěla bych vás poprosit o radu. Můj přítel je nemocný a já jsem s ním chtěla zajít k doktorovi, až teď půjde na prohlídku, a zeptat se jeho, ale zatím mi to nechce dovolit nechce se vůbec o tom bavit. Jedná se o to, že zhruba před rokem byl na operaci močového měchýře, kdy mu vyoperovali polyp. Operace dopadla dobře a přítelovi řekli, že bude muset chodit na prohlídky nejdříve každého čtvrt roku a poté méně častěji. Teď už tam jde po několikáté a vypadá to dobře. Ještě bych měla říct, že po operaci řekli příteli, že nádor byl zhoubný (ale že to byl ten nejméně nebezpečný typ), ale že je vše v pořádku. Na konci roku mi ale přítel oznámil, že když byl u doktora napodsled, tak ten mu řekl něco v tom smyslu, že je to škoda, že mu musí říct vše, že je to nespravedlivé, když mu ještě nebylo ani 30... Přítel byl toho večera hodně opilý, takže jsem z něho moc nedostala, ale co řekl, je že mu doktor řekl, že by tady mohl být ještě hodně dlouho, ale on z toho co on povídal, to vypadalo, že by to ale zas nemusely být ani dva roky. Snažila jsem se od něj získat víc ale odmítá se o tom bavit. Občas když mluví, tak to je jako by plánoval budocnoust, takže nevím, jestli to s těmi dvěma lety nepřeháněl, jelikož byl opilý ale zas potom nechápu, proč když vědí, že je něco špatně, že se neléčí Co jsem se dívala na internetu, tak se třeba následně hned chodí na ozařování a podobně ale s přítelem nedělají nic. Povídal že bude jen chodit na ty kontroly. Taky mě zaráží, že doktor se zmínil, že má přítel úzkou močovou trubici, takže jednou ho bude muset kvůli tomu operovat, ale že teď ne, že by mohl mít problémy v s ejakulací. Takže kdyby situace byla tak špatná, tak je mi divné, že by toto vůbec řešil. Prostě nechápu, co se děje, jestli existuje nějaký druh rakoviny, kdy se nedá nic dělat ale můžete s tím žít léta. Vím, že s leukemií to určitě nic společného mít nemůže, protože v ten samý večer mi řekl, že tuhle nemoc má jeden náš kamarád, takže by řekl že to mají oba.

Můžete mi pomoci? Vím, že jsem Vám toho asi moc neřekla, ale to je vše, co vím a mám v tom prostě strašný zmatek a nevím, jestli přítel v tu chvíli nepřeháněl, protože se bojí, nebo jestli je opravdu něco takového možné.

Děkuju Vám moc

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Bohužel bez prostudování zdravotní dokumentace se nemohu k nynějšímu zdravotnímu stavu Vašeho přítelě kompetentně vyjádřit. V případě, že šlo zhoubný polyp je zapotřebí konzultace s onkologem, který určí další postup. Není-li nádor ovšem dále rozšířený, tak léčba spočívá prakticky pouze v odstranění zmíněného polypu s následnými kontrolami min. 1x za 3 měsíce. Podrobnější informace ohledně nálezu Vám musí říct pouze Váš přítel.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot