35455  3. 3. 2012 23:29:21 - NikyMiky

Expřítel

Dobrý den,
dneska se se mnou rozešel můj přítel, teď už tedy ex kvůli tomu, že mu začala chybět jeho bývalá přítelkyně, se kterou byl 5 let. Kvůli tomu se už rozešel asi půl roku přede mnou ještě s jednou slečnou. Neví, co s tím má dělat a jak si vše srovnat v hlavě. Ona ho prý už nechce. Já bych mu chtěla pomoct na ní zapomenout, aby žil konečně normální život, snažila jsem se, ale to jsem nevěděla, že se stane přesně tohle. Jsme úplně jiní, on samý večírek, disko atp. já bych raději trávila čas u nějakého filmu. Normálně jsem ho pouštěla na diskotéky atp. a už jsem se i snažila se také někam vypravit i když na to nejsem. Teď nevěří, že by to ještě někdy mohlo fungovat. Já nevím, jak ho přesvědčit. Ani jak mu pomoct zapomenout na minulost a žít přítomností. S tím, že bych v jeho životě chtěla hrát roli jeho partnerky. Jsem zoufalá, opravdu nevím, co mám dělat. On je moc paličatý a poslechl by leda tu jeho bývalou. Chci mu pomoct změnit to a žít dál. Chce být pouze můj kamarád. Nějakou dobu to zvládnu, ale pak, pokud nebudu vědět, že se k sobě vrátíme to bude zlé. Prosím, poraďte mi, co mám dělat, aby dnešek nebyl navždy našim posledním společným dnem. Děkuji.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Ja viem, že ak niekoho ľúbite, tak je rozchod vždy veľmi ťažký, ale stále platí tá veta, že sa nedá ľúbiť za druhého! Váš priateľ je v myšlienkach pri inej žene a to by ste mohla sa akokoľvek obetovať, myslím, že to nezmeníte. Ani keby tá dotyčná povedala: buď šťastný s touto...
Vy ste urobili maximum. Dokonca ste sa snažili jemu priblížiť, ísť s ním von na disko, aj keď na to nie ste. Pokiaľ tieto veci nevidel, keď ste boli spolu, asi naozaj ten vzťah nemal ďalej zmysel. Ja Vám prajem, aby ste si našli niekoho, kto bude radšej s Vami pri telke kukať filmy a starať sa o Vás, ako behať von a stále mať v hlave bývalú!

Komentáře uživatelů ...

ali88
6. 3. 2012 9:35:26
ja viem, tazko sa hovori, ked clovek lubi.. O to tazsie sa budu mozno citat moje riadky. Keby moj partner myslel na svoju byvalu a kvoli tomu sa so mnou rozisiel (okrem toho, ze by ma to urazalo), by som sa snazila ist svojou cestou, bez neho. Ocividne by si mal usporiadat svoje myslienky, byt nejaku dobu sam. Tym, ze sa hrnie do vztahov a mysliac na niekoho ineho, ublizuje tym nielen sebe, ale hlavne Vam (a ako pisete, uz ste druha, s ktoru sa rozisiel po kratkom case). Skor to vyzera tak, ze cez nove priatelky chce zabudnut na byvalu. Co voci Vam nie je spravne. Tazko "donutite" cloveka, aby bol s Vami vo fungujucom vztahu, ked on sam to citi inak. Vztah by mal byt prirodzeny, nenuteny, slobodny, zalozeny na kompromisoch, ktore chcu obaja robit a svoje problemy riesit. To, ze Vam na nom zalezi a ze mu chcete pomoct, je pekne, ale co viac este mozete urobit? Najdite v sebe kusok hrdosti a verte, ze pride clovek, s ktorym laska bude nenutena a prirodzena. To vam naozaj prajem!a nepisem to ako klise:)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy