35535  6. 3. 2012 16:19:43 - ronaldinho

Zväčšená prostata

Dobrý deň,
už dlhší čas mám problémy s močením. Prekonal som zápal prostaty, vybral som viaceré antibiotiká. Problém spočíva v tom, že urológ mi povedal, že mám zväčšenú prostatu, edematóznu. Pri močení musím silnejšie tlačiť, aby som sa normálne vyprázdnil a ešte k tomu je to aj prerušované močenie. Vedeli by ste mi prosím poradiť niečo na zväčšenú prostatu? Lekár odporúča cystoskopiu, no tej sa veľmi obávam a odmietam to. V noci sa stále minimálne raz budím a musím ísť na wc. Čo mám urobiť, aby sa prostata zmenšila a tým pádom sa moje problémy aspoň trochu zmäkkšili? Prosím, poraďte mi niečo. Mám 29 rokov.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Edematózní zvětšení prostaty je přítomno nejčastěji u probíhajícího zánětu. Bohužel bez provedení cystoskopie nelze přesně určit, co vaše problémy způsobuje, takže se přikláním k provedení vyšetření. Strach mít nemusíte, nejedná se o bolestivou metodu vyšetření, může být pouze lehce nepříjemná. Je důležité, aby došlo k objasnění a eliminaci původce problému. V případě, že probíhal dlouhodobý zánět prostaty, není vyloučena ani BHP (benigní hyperplazie prostaty), sice je to ve vašem věku značně neobvyklé, ale nelze tuto skutečnost zcela vyloučit. Doporučím Zoxon, který by mohl pomoci příp. zkusit volně dostupné preparáty na problémy s prostatou. To ovšem nemění nic na faktu resp. důležitosti samotného provedení cystoskopie, které objasní původce potíží.

Komentáře uživatelů ...

Bader
6. 3. 2012 17:08:33
Vo vašom veku je problém so zväčšovaním prostaty nepríjemný. Podobné starosti majú muži po 48 alebo podstatne neskôr. Mal by ste lekárom dôverovať, pretože ten problém máte ozaj skoro a treba vedieť jeho príčinu. Ak cystoskpiu odmietate určite bude ešte iné možnosť ako zistiť príčinu problému. V každom prípade to neodsúvajte a riešte ešte teraz!!! I za cenu návštevy iného lekára.
ronaldinho
6. 3. 2012 19:00:37
Príčina problému bola v tom, že som mal pohlavne prenosnú chorobu, toho času už vyliečenú, ale zanechalo to stopy v podobe zväčšenej prostaty
boby
6. 3. 2012 21:38:46
Môžem vedieť o akú pohlavnú chorobu sa jednalo ?
ronaldinho
7. 3. 2012 15:39:47
myslim, ze to nie je podstatne
ronaldinho
8. 3. 2012 18:30:03
dakujem za odpoved a ešte by som sa chcel opýtať, či má nejaký vplyv fajčenie na prostatu?
Specialista [Internista]
12. 3. 2012 1:17:38
Kouření ovlivňuje organismus jako celek, prostatu nevyjímaje. Doporučuji tedy kouření minimálně omezit, v lepším případě se pokusit přestat. Myslíte-li, že to sám nezvládnete, doporučiji se obrátit na příslušná pracovistě, které se závislostí na tabáku zabývají.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot