35742  12. 3. 2012 14:55:07 - Rtes

Zánět prostaty a masturbace

Dobrý den,
doktor mi odhalil zánět prostaty. Pravděpodobně jsem ho měl již několik měsíců. Chtěl jsem se vás zeptat jestli příčinnou nemohla být častá masturbace / 1 denně. Od mých prvních potížích před několika měsíci jsem s masturbací téměř přestal a až na občasné poluce neejakuluji (=nebyl to příjemný pocit tak jsem toho nechal). Jelikož jsem se ale dočetl že při zánětu prostaty je masturbace (ejakulace) žádoucí (nevím jestli je to pravda), ptám se jestli ji mám tedy provozovat a jak často. Jde mi hlavně o to abych se vyléčil.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Matrurbace zánět prostaty neovlivňuje. V případě, že při masturbaci nejsou např. bolestivé podněty atp., můžete ji praktikovat bez omezení. V opačném případě doporučuji vyčkat, až na ukončení léčby.

Komentáře uživatelů ...

Bader
13. 3. 2012 9:59:51
Masturbácia vám určite v tomto smere neuškodila. Príčina zápalu bola určite inde. A ako často? Tak ako to vy potrebujete, ako to vy cítite. Na druhej strane ak ju nepotrebujete prečo by ste to robil nasilu. Dnes, ale panuje názor, že masturbácia ( teda skôr ejakulácia ) je i určitou prevenciou proti prípadnému i vážnemu ochoreniu prostaty. Berte to asi tak, že príroda nám nadelila pohlavné orgány. A je pravdepodobné, že ich nevyužívanie môže telu spôsobiť problém.
Rtes
19. 3. 2012 11:57:13
Děkuji za odpověď. Šlo mi především o to, že někde jsem četl, že při zánětu prostaty je žádoucí masturbovat (kvůli prokrvení, vyplavení). Po masturbaci mě to právě ale bolelo - nepříjemný pocit celý den a tak jsem se rozhodl právě vyčkat do ukončení léčby, ale bál jsem se jestli si tímto "půstem" spíš nepřitěžuji.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot