35787  13. 3. 2012 16:22:06 - momko

Prvé kročiky dieťaťa

Prosim vas ja som sem uz pisala som troska zufala a kazdy den cakam ze ma moja princezna prekvapy a ze zacne uz sama chodit ale nie kazdy mi dohovara ze ona ma uz 13 mesiacou a uz mala chodit a uz je neskoro jej cas uz je a ona stale nic uz som unavena s tolkeho pocuvania preto sa vas chcem spytat ako ju mam naucit chodit aj sa to da naucit alebo to musi prist same moja mala stoji pri stoliku, posteli,sedacke a vsade kde sa da zachytit a kraca ale pustit sa nam nechce a aj ked snou kracam za dve ruky tak sa jej moc nechce spravi par krokov a sadne si a ked ju znovu zdvyham aby som ju niejako donutila aby kracala tak uz ju ani nepostavim.Prosim vas o radu.

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Nemá smysl nechat se zneklidnit takovými řečmi. Každé dítě je individuál a ne každé dítě se vyvíjí přesně podle průměrových tabulek. Není třeba do čehokoliv ji učit nebo nutit. Můžete ji hračkou motivovat k tomu, aby se např. u nábytku postavila, ale v žádném případě nenutit.

Komentáře uživatelů ...

Bader
14. 3. 2012 6:16:42
Prosím nedajte na NIKOHO!!!! Opäť píšem vaša maličká je perfektná!!!! Všetko je podľa plánu. Už prvé kroky robí sama okolo nábytku tak to je výborné. Teraz si nacvičuje stabilitu. Ešte tak dva - tri týždne a chodí "ťarbavo, ale sama". Vydržte, do ničoho ju nenúťte!!! To sa urýchliť nedá!!! Skôr by ste niečo pokazila. A na reči okolo??? každé dieťa je iné. Niektoré chodí od 11 mesiacov niektoré od 15. O čo ide?? O prestíž? Vy si malú vychovávate tak si do toho nedajte rozprávať. Ignorujte to. To budete stále pod nejakým tlakom od druhých. Nedajte sa a bráňte si maličkú!! Nech jej vývoja rast ide podľa prírody a nie podľa PREDPISU A REČI INÝCH. Je zdravá šťastná. Nemusí jej život už dnes niekto predpisovať.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí