35798  13. 3. 2012 20:47:50 - yessika

Jizva na penisu

Dobrý den,
s přítelem chodím již 4tým rokem, nyní mám pomyšlení na založení rodiny. V hlavě mi však leží jeho jizva na penisu, zda to nemá vliv na plodnosst. Přítel tvrdí, že si matně vzpomíná když byl malý,že mu nešla přetahovat kůžička a ambulantně mu to udělali, a vznikla jizva, ale přesně si nevzpomíná.Hledala jsem informace na nejrůznějších webech, ale jizvě žádná porucha ani nemoc neodpovídá a na fimozu, obřízku mi přijde jizva dost veliká. Pro lepší pochopení zasílám i fotografie,pozn. jizva se nachází na spodní straně penisu. Předem děkuji za odpověď

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Jizva na penisu

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Jde o tvz. podélný šev a jedná se o fyziologii penisu. U někoho je patrná více a u někoho méně. Z přiložené fotografie není patrné, že by váš přítel podstoupil obřízku. Pravděpodobně šlo pouze o tvz. deglutinaci.

Komentáře uživatelů ...

Bader
14. 3. 2012 5:51:00
Ak máte na mysli tú tmavohnedú "čiarku" od žaluďa smerom k semenníkom nejde o jazvu. Má to každý muž a súvisí to z prenatálneho vývoja v maternici keď sa tvorili konkrétne pohlavné znaky vášho priateľa a tvoril sa penis. Nemajte obavy toto určite nemá žiaden vplyv na plodnosť ani schopnosť splodiť potomka.
ahon
17. 3. 2012 14:17:49
Ta jizva je úplně normální, má ji každý. K tomu zákroku - Váš přítel měl asi konglutinaci předkožky, v dětství to prodělá mnoho kluků. Jde o stav, kdy je předkožka zespoda přilepená k žaludu. Zákrok se provádí ambulantně paličkovou sondou - větší "jehla" s tupým hrotem, kterou se předkožka uvolní a následně přetáhne. Nic z toho rozhodně nemá vliv na potenci, nemusíte mít obavy!

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot