35876  16. 3. 2012 0:33:35 - Mankind

Strach/úzkost z mladých, pohledných žen

Zdravím,
potřebuju poradit co mám se sebou dělat,mám problém a už ho nervově nedokážu řešit,tak prosím moc o pomoc.Takže prostě se bojím mladých holek,nebo holek v mým věku,s nervama to už vážně nezvládám a nevím co mám dělat.Dnes jsem šel k zubaři,a matka mi dělala doprovod,čekali jsme v čekárně a všechno bylo normální,ale pak do čekárny přišla pěkná mladá dívka,a hned jak jsem ji uviděl mě hrozně zabolelo u srdce a hrozně se mi sevřelo a dostal jsem zase ten svůj obvyklej strach,a najednou se mi ta doba,co jsem měl jít do ordinace(čekal jsem asi 10 minut) zdálo,jako bych tam čekal 10 let,byl jsem nervozní a chtěl jsem matce říct:"mě se udělalo špatně,pojd domů". Ale neřekl jsem to,a tak jsem počkal a potom vešel do ordinace,tím to skončilo.Ale když jsem po tom s matkou došel domů,tak chvíli nic,a asi po 5 minutách jsem se normálně rozbrečel jako 5 letej kluk,a nemohl jsem přestat.Prostě ten můj krátkej zážitek s dívkou v čekárně mě poznamenal na celej den,doma jsem se rozbrečel a musel jsem si vzít od matky "Lexaurin" a jít spat.Matka ví o mým strachu z holek,a když jsem brečel,tak se ptala co se stalo atd.,ale neřekl jsem jí,že brečím přímo z té holky v čekárně.Já vážně nevím co mám dělat,nemám odvahu jít takhle někam k doktorovi sám,a moji blízcí a příbuzní tenhle můj problém absolutně nezajímá a je jim to jedno,kdo mi může pomoct nebo co by jste dělali na mým místě?? Prosím,třeba je moje otázka trapná,ale já už vážně takhle nemůžu dál fungovat,abych si ve svých 19 letech takhle zničil nervy,nechci na to brát nějaký prášky,chci to vyřešit,abych si to urovnal v hlavě a byl v pohodě,jako jiní mojí vrstevníci,kteří tráví čas nějakým tím "flirtováním" se slečnama a ne se jim vyhýbat jako já.A navíc já jsem celkem dost ošklivej kluk,takže to je další moje minus,který mi v te mé situaci moc nepomáhá.Prosím Vás odepište mi,já nemám nikoho kdo mi může pomoci

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ste teraz v náročnom období aj čo sa týka veku. Takže to je prvé moje upokojenie pre Vás - nebojte určite to skôr, či neskôr v takomto extréme prejde. No a druhá vec, ktorá ma napadla je - nepíšete nič o svojich záujmoch, koníčkoch. Mám pocit, že ste mysľou príliš zameraný na to, aký ste "škaredý" a na problém s dievčatami. Preto si skúste nájsť niečo, čo Vás baví. Proste sa naplno niečomu začnite venovať - napríklad nejaký šport, alebo aj iné, ak nie ste na pohyb. Tam zamestnáte aj myseľ, je to aj príležitosť sa niekam začleniť a tiež možnosť ako si prirodzene zvýšiť sebavedomie. A ešte jedno odporúčanie veľmi vážne - žiadne Lexauriny, ani nič podobné. Vzniká na nich závislosť a pre Vás nie je o.k. naučiť sa vzorcu, že problémy sa riešia liekmi. Držím palce.

Komentáře uživatelů ...

Patrik.Foltyn
17. 3. 2012 23:30:42
Zdravím, V prvej rade nemysli na to že si škaredý, to tebe a tvôjmu problému moc nepomôže..Ak máš nejaké kamarátky, spolužiačky alebo tak, tak skús snimi ísť von a pozhováraj sa snimi..Skús sa nejako začleniť do kolektívu.
Mankind
18. 3. 2012 4:39:38
Ahoj,kamarádky nebo spolužačky nemám,nemám nikoho z druhého pohlaví s kým bych si mohl popovídat.Pár jsem jich znal,ale přestal jsem se s nimi stýkat,protože opkaždé,když jsem chtěl jít s nimi ven atd.,tak se vždy vymlouvaly a nešly se mnou nikam.A začlenit se,já nevím jak :(
Patrik.Foltyn
18. 3. 2012 11:38:12
Možno ti chýba sebavedomia alebo sebaistota..musíš si veriť na 100% , vážiť si sám seba a brať sa takého aký si aj s nedostatkami..Potom si budeš viac veriť, tým pádom, máš zvýšené sebavedomie a sebaistotu.. Skús sa začleniť napríklad v práci v škole.. Nehovor že s tebou nechcú ľudia tráviť minimum času preto že si "škaredý".. Každý človek je niečím pekný.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy