35884  16. 3. 2012 10:25:30 - tojejedno

Chronický zápaľ prostaty/ podváha

Dobrý den prajem.
Mám chronický zápal prostaty. Navštívil som lekára, ktorý má dal antibiotika. Užívla som ich týžden a teraz už užívam iba doplnok stravy, konrétne prostakan forte. Hlavne ale pro uzdravenie robím to že som úplne zmenil jedálniček. Prímam hlavne zeleninu, ovocie, menej maso, velmi málo cukr, všetko dietne. Je to dieta na odkyselnie organizmu. Mám ale taký problém že už som schudol cca 10 kg a viac už chudnút nemožem. Mám 188cm a 68 kg :\ ... Pracujem a po pri tom aj cvičím a chcel by sem do jedálníčka zaradit kreatin ktorý by mi pomohol nabrat na váhe...Chcem sa opýtat či mi ten kretin nemože uškodit, či dieta ktoru držim nebude spolu s kreatinom zbytočná ?!. Nerobím chybu ? Prípadne aky doplnok na nabranie váhy by bol vhodný ? Velmi pekne dakujem za odpoved.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
V případě, že stále hubnete, bylo by vhodné otestovat štítnou žlázu. V případě, že zde problém nebude, doporučuji zvýšit příjem bílkovin v potravě. Nevím sice, jak "odkyselující" dieta vypadá, ale dle mého názoru máte moc velký výdej a malý přijem. Tělo tedy strádá. Pokud byste mohl pro ilustraci uvést, jak vypadá váš běžný den tj. strava, pohybová aktivita, pitný režim a spánek, budu rád. Kreatin na přibrání váhy nedoporučuji. Do jídelníčku zařaďte o něco více bílkovin a o cca 15% procent zvyšte příjem sacharidů zéjm. polysacharidů. Bude-li hubnutí dále pokračovat, doporučím se obrátit na výživového speciaslitu.

Komentáře uživatelů ...

tojejedno
16. 3. 2012 10:26:22
ešte chcem doplnit. Mám 22 rokov
tojejedno
20. 3. 2012 15:43:33
Tak večšinou je to..budíček 04:20. Ranajky 05:00 kocka tvarohu+banán+hrozno biele. Idem do práce. 09:00 hodín-ovocie alebo chlieb celozrnný+sojová pomazánka+ zelenina(Nekedy nič). 10:00 prestávka v práci na obed. Ryža+zelenina alebo králik, morka, varené zemiaky, ryby, sója. Obed doma 15:00 opakujem to čo v práci. Po obede doma cvičím 3x-4x do týždna(cviky s vlastnou váhou. Hrazda, lah-sed atd.) Večera Biely jogurt 500g + tri rožky celozrnné. cca 1-2x do týždna mám normálny obed( Omáčky. Fazulová Rajčinová, rezen, atd. proste klasika). Čas po práci a pred spaním 16:00 až 21:00..nič namáhavé(pc, gitara) akorád potom jedna aktivita...3-4x do týždna sex. Vynechávam všetky polotovare, tučne jedlá, sladkosti, menej mäso, nesolím, nekorením. Pitný režim v poriadku2-3l denne, iba čistá voda. Max. jedna káva.
Specialista [Internista]
25. 3. 2012 13:46:10
Dobrý den, Jídelníček se zdá být obecně relativně v pořádku, až na poměrně velké omezení masa, což je ovšem zcela vaše věc. Doporučím do jídelníčku přidat i zeleninové šťávy např. karotkovou v množství cca 0,3-0,5l/den. Také můžete začít konzulmovat oříšky a semínka (vlašské, lískové, kešu, /para- pozor na přebytek selenu/) a ze semínek např. dýňová, slunečnicová..., které jsou komplexním zdrojem všech důležitých látek. V případě, že bude úbytek na váze dále pokračovat, doporučím vyhledat nutričního specialistu, který sestaví jídelníček přímo na míru. Bude-li hubnutí přetrvávat i po vyvážené stravě, obraťte se na lékaře, který provede zákl. biochem. a hematolog. vyšetření a vhodné bude též vyšetření u endokrinologa.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot