36141  25. 3. 2012 22:41:10 - tomasc

Vyrážky, syfilis, výtok z penisu

Dobrý deň,
rozpozná kožný lekár akné od vyrážok syfilisu ak ho na to neupozorním? Nemyslím si že mám syfilis, mám však problém z vyrážkami po celom chrbte aj hrudi, vyrážky raz zmiznú inokedy mám nimi posiaty celý chrbát resp. hruď. Vyrážky sú malé biele niekedy sa zapália a sú hnisavé, väčšie a bolestivé a pokožka je dosť sčervenaná a niekedy svrbí. Mávam to niekedy aj celé zliate do seba. Pri vzrušení a masturbácii pred ejakuláciou a po nej mávam číry výtok ktorý zapácha. Po obvode žaluďa mám biele výrastky /po prezretí sekcie hirsuties papillaris si myslím že sa jedná o ne/, semenníky mám tiež niekedy citlivejšie, sem tam trochu bolia. Súvisia spolu tieto príznaky a jedná sa o príznaky nejakej pohlavnej choroby alebo infekcie? Mám sa na to spýtať kožného lekára alebo je lepšie radšej vyhľadať urológa? Za info ďakujem.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Lékař syfilis jistě pozná, nemusíte mít tedy obavy. Co se týká preejakulátu zapáchat by jistě být neměl, ale je nutné rozlišit zápach od přirozeného odéru. Osobně si nemyslím, že jde o projev pohl. třenosné choroby, spíše o relativně běžnou infekci. Ve vašem případě se přikláním k urologickému vyšetření, ale je možné že urolog si vyžádá názor kožního lékaře.

Komentáře uživatelů ...

Bader
26. 3. 2012 6:10:31
Nemajte obavy lekár rozpozná vyrážky i keď mu nepoviete o čo ide. vyhľadajte kožného, alebo dermatológa určite to vyrieši. Osobne si myslím že o syfilis nepôjde pretože podľa vášho popisu prejav tejto choroby je iný. Výtok pred ejakuláciou je normálny ide o predejekulačnú tekutinu a po ejakulácií zase chvíľu trvá kým vytečie všetka sperma. To je určite v poriadku. Strach má niekedy veľké oči. Neváhajte a tie vyrážka ukážte lekárovi. Ostatné je ok.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot