36200  28. 3. 2012 11:32:08 - Lola7

Podvedl mě s matkou?

Dobrý den.
Je mi 20 let, mám manžela a s ním pětiměsíčního syna. Manžel jezdí na kamionu a doma bývá jen o víkendu, tak dočasně bydlíme u mé matky. Občas se hádají, občas si rozumí. Jejich vztah je velice složitý. Jelikož v našem městě můj manžel mnoh lidí nezná, tak o víkendech chodí spolu na pivo, jelikož já jsem s naším synem doma. Ještě bych měla podotknout, že můj manžel je ve věku mé matky. tento víkend přišli pozdě v noci. Já jsem se vzbudila a zahnala je do pokojů,aby mi nevzbudili malého. Manžel si vlezl do naší postele. Když si myslel, že už spím, zvedl se a odešel. Já myslela, že šel na toaletu, tak jsem chtěla usnout, ale nějak mi to nešlo. Po nějaké době mi přišlo divné, že tady stále není a v celém bytě je ticho, tak jsem se rozhodla, že se půjdu podívat, kde je. Vyšla jsem z ložnice a všude bylo zhasnuto, až na pokoj mé matky. To už mi opravdu přišlo divné a tak jsem šla po tmě, jenže jsem omylem vrazila do židle, což udělalo hrozný humbuk. Nic jsem stále neslyšela, tak že půjdu dál, ale z ničeho nic se začly otevírat napůl zavřené dveře, které vedou z pokoje mé matky do koupelny a tam stál můj manžel úplně nahý a zdálo se mi, že zadýchaný. Já tam stála jako přimrazená, dokud mi nedošlo jak to rozhodně vypadá a utekla jsem do ložnice. Manžel za mnou nešel. A pak mi došlo,že bych se do toho pokoje měla jít podívat, co se tam teda děje. Když jsem tam přišla, tak deka z postele ležela na zemi a oba byli oblečení a dělali, že koukají na televizi. Manžel posléze přišel s tím, že se chtěl jít oprchovat a matka na něj volala a povídali si, jenže já mu to nevěřím. On přísahá, že nic nebylo a podobně. Já ho velice miluju, ale prostě co je mo, to je moc. Přece se nenechám tahat za nos. Od té doby nemůžu myslet na nic jiného. Oba zapírají, ba dokonce dělají ukřivděné a matka se se mnou odmítá bavit. Mám pocit, že už to všecko nezvládám. Přece jen, za posledních pár měsíců toho na mě bylo až příliš:maturita, svatba, porod, výchova a teď tohle...co si s tím mám počít? Nepředpokládám, že by mi to někdo z nich přiznal.

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Z toho, čo popisujete to naozaj vyzerá pre Vás dosť nepriaznivo. Chápem ako sa asi cítite, napriek tomu by som si to na Vašom mieste potvrdila. Nepíšete nič o Vašom vzťahu s matkou, ani o tom ako sa k Vám správa Váš manžel, teda či aspoň máte sama pocit, že Vás ľúbi rovnako ako to píšete o sebe smerom k nemu. Ste vo veľmi zložitej situácii. Skúste manželovi navrhnúť osamostatnenie sa, napriek tomu, že by ste mala byť v týždni sama - veď napokon, keď nie je doma, môžete za matkou ísť. Ak na to nepristúpi, budete to mať ťažké, lebo podozrenie je ako tŕň v oku, ktorý sa ťažko vyberá. Pokúste sa mu vysvetliť svoje pocity a obavy, je však možné, že ak sa aj naozaj niečo stalo, nikdy sa Vám nepriznajú. Ak mu chcete odpustiť, snažte sa zabudnúť a viac radšej nič neskúmajte (ak sa to samozrejme nezopakuje). Ak nie, porozmýšľajte aj nad alternatívou rozchodu. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Kajuskak
31. 3. 2012 15:30:09
Dobrý den. Vydím ,že ještě žádný specialista zatím neodpověděl ,tak se pokusím pomoci já .Tak tedy k věci .Nechtěl bych vám brát naděje ,ale z chování vaší matky a manžela viz. "Oba zapírají, ba dokonce dělají ukřivděné a matka se se mnou odmítá bavit." bych usoudil že se vás snaží svým chováním zahnat do kouta a docílit toho , že radši přestanete s "dotazováním" , aby jste si to ještě nezhoršila . Dle mého názoru je velká šance toho nejhoršího a proto bych doporučil si s manželem ,bez přitomnosti vaší matky, promluvit a vzdělit mu že pokud se to opravdu stalo tak že vám to nebude vadit že to pochopíte ale když vám bude lhát že to prostě bude mnohem horší a nevíte jestli vztah bude moci dál po této události fungovat. (samozřejmě záleží hodně na vás ,protože jestli by vám tato událost nesmírně vadila asi nebude možné vést konverzaci tím způsobem ,co jsem uvedl).
Kajuskak
31. 3. 2012 15:30:31
vidím*
lily151
31. 3. 2012 15:59:29
Lola, zasadna otazka je ci ste ochotna to odpustit, v pripade, ze sa to stalo. Ak ano, spravte to co pise Kajuskak. Ak nie, tak ten vztah uz zmysel nema, dokonca zivota budete riesit, ci sa stalo alebo nie, trapit sa.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy