36388  3. 4. 2012 12:09:15 - Caress

Výhradně noční zvracení - 4leté dítě

Mám dcerku 4,5 roku. Kolem 4. roku začalo u ní noční zvracení, většinou v určitou dobu. Přes den jí nic nebylo, i po skončení diety, kterou jsme u ní nasadily… jedla normálně, přes den nezvracela, vše v pořádku.. Ale v noci to zase začalo, zvracela. Bez horeček, bez teplot, bez rýmy, bez kašle, nic jiného jí zkrátka nebylo. Zašli jsme za doktorkou, napsala nám homeopatický přípravek na zklidnění SEDALIA. Pokud by prý problémy přetrvávaly, máme se dostavit, mohlo by se jednat o záklopku. Problémy ustaly, ale nyní, cca po 4–5ti měsících nám dcera opět začala zvracet a to zase jen v noci, zničehonic. Přes den normálně jí, nezvrací. Nemyslím, že by se mohlo jednat o špatnou funkci záklopky, to by přeci zvracela pořád a nevznikla by ta několikaměsíční pauza, kdy byla naprosto v pořádku?

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
To sice ano, ale příčinou může být např. zánět, který se vyléčí a po nějaké době nasedne znovu. To, že zvrací v noci vypovídá o tom, že vleže je příklopka volnější a obsah žaludku pak snadno proteče. Proto je vhodné několik hodin před spaním již nejíst anebo pouze malé porce které stihne ještě před spaním strávit.

Komentáře uživatelů ...

smolarka
3. 4. 2012 17:38:48
Dobrý den, můj syn měl stejný problém, přibližně ve stejném věku,začala jsem mu dávat menší porce k večeři a aspoň dvě hodiny před spaním. Zvracení přešlo, ještě dlouho potom jsem hlídala co před spaním sní aby neměl těžký žaludek a dnes je už vše v pořádku. Jako malé miminko trpěl až do jednoho roku na reflux( nedovřená záklopka) často ublinkával.Ale myslím že to s tím nesouviselo protože několik let to bylo v pořádku.

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí