36454  5. 4. 2012 14:51:11 - toom

Cítím se otupělý / jak přaštěný po palici

Ahoj,
nevím, jestli je můj problém psychického původu, ale to asi nejlépe posoudíte sami. Cítím se jako omráčený, mám velký problém udržet na něčem pozornost, moc mi to v poslední době nemyslí, některé věci mi úplně vypadávají z hlavy, teda ne že bych je zapomenul úplně, ale bez připomenutí si na ně kolikrát nevzpomenu. Já se před 5ti lety léčil na deprese a už roky se cítím skvěle, myslím pozitivně, jsem idealista, řekl bych že můj obrat od depresí byl o 180 stupňů, takže v tomhle problém nevidím, ale v poslední době ztrácím trochu toleranci k lidem, trpělivost, rychleji se naseru.. Jde mi o to, že studuji vysokou a měl bych fungovat na 100%, ale mě se prostě nic nechce dělat, když se na něco déle soustředím, dělá mi to velké problémy, někdy mě rozbolí hlava, mám sklony prostě jen "existovat" a proto si raději plním rozvrh abych se udržel u aktivity, protože když začnu nic nedělat, jsem v tom opravdu dobrý. Nezáleží jak dlouho spím, někdy se probudím po pár hodinách a dál už nemůžu spát protože jsem "čilý" jindy spím normálně dlouho, nebo déle a probouzím se maximálně rozbitý a otupělý, bývám otupělý po celé dny - jako by vás někdo probudil uprostřed hlubokého spánku, akorát že v průběhu celého dne. ono já si toho prvně ani tolik nevšímal, ale občas mám světlé dny a to se pak cítím jako nadrogovaný, vše dělám rychleji, neuvěřitelně mě to pálí - cítím se skvěle - kdybych se takhle cítil denně, tak jsem naprosto spokojený, ale takových dnů mám třeba jen pár v měsíci, nicméně z toho je znát kontrast. To otupění mi nepřipadá ani tak emocionální, emoce jsou fajn - dokážu se smát, bavit, vytočit - cokoliv, spíš se cítím jako bych měl ztuhlý mozek, to snad i fyzicky, protože občas cítím nepříjemný tlak v hlavě, nebo nepříjemné reakce na změnu světelných podmínek.. No jestli vám to něco řekne, ten zmatek všeho co jsem napsal :D tak bych byl rád za každou radu, nevím co s tím. Hezké velikonoce!

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Ako prvé Vám určite odporúčam navštíviť odborníka, aj vzhľadom na to, že ako spomínate, ste sa liečil na depresiu. Príznaky, ktoré popisujete, môžu naznačovať nástup ochorenia. Depresia často krát býva ochorenie, ktoré sa vracia, spúšťačom môžu byť vonkajšie okolnosti, ale aj nemusia. Pozorujte možno príznaky, skúste sa prekonať k nejakým činnostiam, ktoré máte rád, ale ak to nepomôže, urobte radšej ako radím na začiatku. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Bader
7. 4. 2012 17:25:14
Mal by ste si život doplniť športom, stretnutiami s kamošmi a pozitívnym myslením. Vynechať sebapozorovanie byť veľa vonku a snáď nejaké vitamíny. Po zime je asi nutné telo a myseľ prebrať k "životu". Je dôvod - je JAR.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy