36659  11. 4. 2012 22:43:24 - tojejedno

Chronický zápal prostaty

Dobrý deň prajem.
Chcem sa opýtať. Moj lekár určil že mám chronický zápal prostaty iba podla vyšetrenie cez konečník. Je možné aby vedel na isto že mám zápal prostaty ?! Robil mi ešte vyšetrenie obličiek mám v poriadku-bez kontrasných tienov v priebehu močovích ciest. UZV obličiek: bilaterálne parenchým zachovalí, CE bez mestnania, nález veku primeraný, UZV mm postmikčné reduum cca 30ml. Prostata per rectum: pastózna, ohraničená, hladká, stredne velká, bolestivá. Takto to mám napísané v papieroch, uplne tomu nerozumiem. Užívam prostakan forte a to je všetko. Dalej sa nič nedeje. S tým sa nedá nič robit, žiadna intezviná liečba ? Mám proste čakat? Je to správny postup ? Ako sa lieči takýto chronický zápal? Vyliečim to vobec nekedy? Je to velmi neprijemne, tažko sa s tým žije. Dakujem za odpoveď.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Chronický zápal prostaty se samozřejmě pouze z digitálního vyšetření(prstem - per rectum), stanovit nedá. Na ledvinách není žádný patolog. nález. Ve vašem případě bych doplnil bakteriologické vyšetření ejakulátu a moči + stanovení hodnoty PSA a fPSA, které poskytne o případném zánětu bližší informace. V případě, že s lékařem nesouhlasíte, máte právo se o léčbě poradit i s jiným odborníkem (urologem), který po pečlivém prostudování zdravotní dokumentace, poskytne další názor.

Komentáře uživatelů ...

tojejedno
24. 4. 2012 22:42:11
ehm No sice si niesom istý postupomy ale myslím si že má prvdu a chcem sa hlavne opýtať..Dá sa to vyliečit tak že budem na 100% zdravý ?! Alebo to už niečo zanechá ? Čo mám hlavne spraviť aby som sa z toho dostal ?!!! Dakujem.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot