36694  12. 4. 2012 22:05:00 - olin

Přehřívání šourku

Už jsem se tu jednou ptal na žilky na šourku, teď to trošku rozvedu. Mám na šourku desítky žilek. Některé jsou tenčí - červené, jiné tlustší - až jako do fialova. To že tam jsou, s tím žádný problém nemám, jde mi o jinou věc. Ty žilky jsou tam vidět jen když stojím, když se posadím nebo si večer lehnu pod peřinu do tepla, tak jaksi "popraskají" nebo co, šourek mi celý zrudne a velice hřeje (když sedím delší dobu, tak i pálí). Už jsem s tím byl párkrát na urologii, dělali mi ultrazvuk a doplera, prý je všechno v pořádku (velikost normální, varikokéla negativní). Prý to není urologický problém a proto to nebudou řešit, nicméně dostal jsem3 balení aescinu. Bez efektu. Ta horkost zmizí když dlouho chodím nebo když plavu v chladnější vodě. Tuší někdo kde je chyba? Já že co jsem tak četl na internetu, tak šourek by měl udržovat určitou teplotu, což u mě asi neplní. Díky za odpověď.

Obsah fotografie je nevhodný osobám mladším 18-ti let.

Přehřívání šourku

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Na šourku nic patologického nevidím. Jde o fyziolog. žilní kresbu. V případě, že je z urologického hlediska vše v pořádku, může jít o alergickou rekaci. Doporučuji tedy zkonzultovat s alergologem.

Komentáře uživatelů ...

olin
14. 4. 2012 2:18:47
Já bych se pokusil shrnout vše co jsem zde zatím uvedl že mi je a zatím nebylo objasněno. 1. Prosvítání žil na nohách i na prstech, jako kdyby nad nimi byla jen tenká vrstva kůže 2. Pálení nohou, v tříslech, v bocích, v bederní oblasti 3. Řídnutí chlupů na nohou, červené boláky v těch místech 4. Malé červené žilky na obličeji pod nosem, takové jako mají alkoholici 5. Žilky na šourku a přehřívání 6. Desítky strií na zadku a na stehnech, jako by se trhala kůže 7. Neustálé zvyšování tlaku i s prášky na tlak, a vysoká srdeční frekvence Tak, a teď co mě napadlo. Vzhledem k tomu že mám zvýšený cukr (bůhví jak dlouho) a Crohnovu nemoc, u které je zase porucha vstřebávání určitých vitamínů, které jsou potřeba pro správný chod nervového systému, napadlo mě že by se mohlo jednat buď o neuropatii nebo polyneuropatii. Malá rekapitulace jednotlivých bodů a příznaků neuropatie. 1.Kůže na končetinách se také mění. Je tenká, průsvitná (tudíž jsou žíly více vidět). 2.Klasické bolesti v nohou, rukou, pálení v celém těle. Hlavně po ulehnutí. 3.Kůže na končetinách se také mění. Je suchá, svraštěná, tenká, jakoby více průsvitná, nepotí se a ztrácí se ochlupení. 4.Kůže na končetinách se také mění. Je tenká, průsvitná. (tudíž jsou žíly více vidět) 5.Kůže na končetinách se také mění. Je tenká, průsvitná. (tudíž jsou žilky více vidět) 6.Desítky strií na zadku a na stehnech, jako by se trhala kůže (kůže je tenká a suchá, tudíž ztrácí elasticitu a trhá se). 7.Jeden z klasických příznaků neuropatie. Myslíte že bych se mohl nemýlit, nebo jsem úplně vedle? Z těch krevních obrazů co jsem posílal, jde nějak potvrdit nebo vyvrátit má teorie? Děkuji.
Specialista [Internista]
18. 4. 2012 23:56:53
Dobrý den, O Neuropatii nepůjde. Příznaky neodpovídají. Myslíte-li si, že jde o neuropatii, obraťte se prosím na svého lékaře, který situaci posoudí a v případě pochybností vás odešle na neurologii, kde ji pomocí vyšetření potvrdí či vyvrátí. Prosvítání kůže může být pouze subjektivní dojem, který nelze bez přiložené fotografie objektivně posoudit. Důležité je, aby při farmakoterapii AH, došlo ke změně jídelníčku a doplnění vhodné pohybové aktivity, která je pro kompenzaci AH nezbytná. Svoji hypertenzi prosím řešte s internistou, nikoliv praktickým lékařem. Ke vzniku strií mohou přispívat i gen. predispozice. K jejich předcházení je důležité pravidelně pokožku hydratovat a mít pestrou stravu, dostatek tekutin. Místa, kde se strie objevují často masírovat. Důležitý je též dostatek vitaminu C. Všechny testy, které jste dosud přiložil, jsou v pořádku resp. ve fyziolog. rozmezí, výjma krevního cukru.
olin
19. 4. 2012 2:31:03
Dobře, děkuji. PL mě s těma nohama poslal na UZ žil, ale tam bylo samozřejmě všechno v pořádku, nicméně ta doktorka si také všimla těch spousty jizev na kůži (aby ne když některé ty "strie" jsou 15cm dlouhé a skoro 1 cm široké) a říkala že to vypadá jako kdybych ty kortikoidy bral léta. Povídala něco o narušené funkci nadledvinek a pak o chorobách pojiva, ale moc jsem tomu nerozuměl. Nicméně mě napadlo, když vlastně dostávám na ten zánět střev taky nějaké kortikoidy, tak jestli není možné, aby tělo zjistilo přítomnost zánětu v těle a samo se ho pokusilo vyléčit tím že zvýšilo produkci kortikosteroidů a proto se mi začala kůže takhle trhat. PS: Co se týče prosvítání kůže, tak jsem to taky dlouho považoval za nesmysl, ale pak mně to začali říkat i lidé kolem, že mi nad očima začínají vylézat červenofialové žilky a že mám stále kruhy pod očima (oni tam žádné kruhy nejsou, akorát ta kůže kolem očí je najednou tmavší), tak jsem usoudil že to zřejmě zas takový nesmysl nebude.
Specialista [Internista]
20. 4. 2012 23:38:27
Dobrý den, Dlouhodobé užívání steroidů, opravdu může mít na kůži negativní vliv, tudíž souvislost vyloučit nelze. Doporučím konzultovat se svým gastroenterologem, který se k situaci vyjádří. Teoreticky tu zmiňovaná souvislost být opravdu může. Crohnova chroba je vlastně (zjednodušeně řešeno) chronický zánět střev. Kortikoidní léčba má za cíl, omezit zánětlivé onemocnění tím, že potlačuje IS, který zánět vyvolává, napadáním vlastních buněk střeva. Hypotéza o zvýšeném produktu konrtikosteroidních hormonů se mi nezdá reálná.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot