36809  16. 4. 2012 16:52:15 - Maaajk

Útvar na ľavom semenníku

Dobrý deň,
mam taký problém, asi pred 3 mesiacmi som si nahmatal nejakú hrčku v hornej časti ľavého semenníku.Nejde ani tak o hrčku, ale skôr nejaký podlhovastý útvar ako keby nejaká rúrka hrboľatejšia, keď prejdem prstom po povrchu. Vidno to len keď su semenníky stiahnuté, ak su uvoľnené hrčku skoro vôbec nevidno,ale semenník je o dosť nižšie ako pravý. Mam obavy že môže ísť o nádor. Čítal som, že príznaky nádoru môžu byť aj ťahavá bolesť v slabinách a mňa niekedy bolí ľavá noha, trieslo. Tak či to môže byť aj z toho,ale inač veľa športujem a hrám futbal. Čiže to si len ja možno namýšľam. Môžem aj priložiť foto, neskor. Ak sa mi nejaké podarí urobiť. Odpíšte mi, mam strach. Ďakujem

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Levé varle je vždy položeno níže, zde tedy problém nehjeldejte. Dle popisu útvaru se přiklaním k názoru, že jde o nadvarle a část semenného provazce. V každém případě je nutné abyste vyhledal urologa, který provede celkové vyšetření vč. SONO a odhalí přesnou příčinu obtíží.

Komentáře uživatelů ...

Maaajk
17. 4. 2012 21:53:07
este by som chcel dodat, ci to nemôze byt aj nadsemenník, co som si nahmatal..a tiahne sa to az dole, a zo spodu miesku mam tiez taku ako keby hrcku..ale vidno to len obcas. prosim poradte. videl som nejake obrazky ako to vyzera ..a myslim ze by to mohol byt aj nadsemennik, ale na pravom miesku to nemam take výrazne...poradte..
Maaajk
22. 4. 2012 11:08:23
dakujem za odpoved, bol som na vysetreni. Lahol som si na lozko a pan primar behom par sekund zistil ze ide o nadvajičko. Bol som trosku prekvapeny, ze to vie tak s istotou povedat, bez inych vysetreni.Aj ked som sa ho pytal ci netreba sono a ine,ze vraj nie a som zdravy, ze ked mu neverim mam ist inde na vysetrenie. Takze sa nemam obavat a mam mu verit?
Specialista [Internista]
29. 4. 2012 1:33:50
Dobrý den, SONO vyšetření je třeba provádět pouze v případě, že lékař objeví patologickou strukturu. Jde-li tedy o nadvarle, které lékař pozná pohmatem, není vyšetření nutné. Obávat se tedy určitě nemusíte.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot