37014  22. 4. 2012 22:37:08 - Radqo

Svrbenie pokožky

Dobrý deň,
už asi týždeň mám taký malý problém s pokožkou, konkrétne v podpazuší. Začalo to v jeden deň keď ma začala svrbieť pokožka na obidvoch miestach naraz okolo miest, kde som mal pôvodne kožné rany spôsobené natŕhnutím pri namáhavejšom cvičení. Rany som tam mal asi 3 roky a všetko bolo v poriadku, začalo to proste nečakane. Po asi 4 dňoch sa mi začala šupinatieť pokožka a svrbí ma teraz celé podpazušie. Niekedy je to na nevydržanie. Pri tom sa sprchujem pomerne často a nemením sprchovacie šampóny. Dúfam že mi budete vedieť pomôcť, ďakujem...

Petulle   Petulle [Všeobecná sestra]
Zkuste se sprchovat pouze čistou vodou, bez jakýchkoliv šamponů nebo saponátů. V teplejším počasí je vhodné nosit volnější oděv, nepoužívat deodoranty ani antiperspiranty, případně navštívit kožního lékaře, který udělá stěr a zjistí vyvolávající příčinu.

Komentáře uživatelů ...

Gog1
27. 4. 2012 19:47:52
A jsou též místa zarudlá? Způsobit to může více věcí, možná i časté sprchování, kdy se vysušuje kůže a ztrácí svou obranyschopnost. Určitě bych doporučil omezit sprchování na 1 x 2-3 dny čistou vodou a návštěvu kožního lékaře, který specifikuje postižení. Určitě doporučí mastičku a poradí Vám, jak se o kůži starat. Hodně zdaru! :-)