37130  26. 4. 2012 8:50:46 - eno91

Chorobná žárlivost

Dobrý den,
jsme s přítelkyní dva roky. Nemůžeme být spolu každý den kvůli škole. Žárlím kvůli každé věci, která se mi nelíbí např. vyjde si s kamarádkami. Pokaždé když někam jde, tak se mi honí různé katastrofické představy, že se bude bavit s nějakým klukem a zalíbí se ji atd. i když vím, že je s kamarádkami. Když jsem přišel na to, že mi tohle vadí, tak jsem se začal zbavovat svých koníčků a zálib, abych se mohl věnovat jenom ji. Paradoxně čím víc sem si myslel, že si ji získám, tak tím víc sem o ni přicházel.

Všechno tohle velké žárlení přišlo s příchodem na kolej. Začal jsem mít strach z konkurence ostatních kluků a že se přítelkyně změní. Svoji žárlivost si uvědomuji a je to velmi těžké zvládat, ale vím, že ji miluji. Chápu, že ji je to velmi nepříjemné a chci to změnit. S přítelkyní jsem si promluvil, ale zjistil jsem, že mě opravdu přestává milovat a nevím jestli se ji bude chtít sennou zůstat. Na našem vztahu mi záleží příliš na to, abych to vzdal. Nechci o náš vztah přijít, protože je pro mě vším. Teď nevím co mám dělat a jsem naproste ztracený.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Základom žiarlivosti je to, že partnerku chcete vlastniť. Nie je to len o láske, ale hlavne o to, že ju chcete mať len pre seba. A dobre to vnímate, že týmto vzťah "nekvitne", ale ho dusíte. Ak neviete svoju žiarlivosť dostať pod kontrolu, tak Vám odporúčam návštevu psychoterapeuta. Pretože ak sa pre žiarlivosť rozpadne tento vzťah, tak aj ten ďalší bude ohrozený žiarlivosťou.

Komentáře uživatelů ...

Patrik.Foltyn
29. 4. 2012 12:59:40
Toto isté som mal aj já prvý krát a došiel som o ten vzťah... hovorí sa tomu prehnaná žiarlivosť.. toto je asi najviac prežívaní prípad dnešnej generácie.. Musíš začať veriť, že keby že ťa nechce, už s tebou dávno nie je.. Keď ona ide von s kamarátmi, choď aj ty.. musíš mať akoby dva životy.. jeden pre ňu a jeden pre svojich kamarátov,koníčky a tak.. nikdy nedávaj všetko do toho vzťahu.. lebo sa ocitneš v slepej uličke a ostaneš sa trápiť. TAKŽE hlavu hore, choď za kamarátmi na pivo, na futbal a tak :) nemysli na to, Viem že to je ťažké ale já som to prežil, tak určite aj ty to prežiješ
eno91
30. 4. 2012 13:17:38
Přišel jsem o ní. Uvědomil jsem si chyby a velmi se poučil. Věřím, že není pozdě a vše ztraceno. Otázkou je, jak ji získat zpět. Nevzdám se.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy