37330  2. 5. 2012 19:02:00 - jr13

Vyrážka na žaludu a vnitřní straně předkožky

Dobrý den,
Mám opakující se problém, kdy druhý den po sexu s partnerkou se mi objeví rudá vyrážka na žaludu a vnitřní straně předkožky (při přetažení předkožky je to mírně nepříjemné). Navštívil jsem kožního lékaře, který mi doporučil mast na způsob Canestenu a dezinfekční roztok. Za několik dnů bylo po vyrážce. Zhruba po 3 měsících se problém vrátil. Zajímavostí je, že partnerka o den později cítí sama mírné pálení, které další den odezní. Vyrážka se objevila vždy uprostřed partnerčiny periody - po sexu mimo tenhle "střed" žádný problém nenastává - jde o náhodu? Nepoužíváme kondom či lubrikační gely. Těsné spodní prádlo nenosím a na hygienu dbám.
Děkuji za radu, jakým způsobem se vyhnout kruhu, kdy po některém sexu bude opět potřeba nasadit nějakou mast.

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
O náhodu se nejedná, pravděpodobně dochází k opakovanému přenosu mykotické infekce. Důležité je při problémech přeléčit oba partnery a do ukončení léčby vynechat pohl. styk. V případě, že dochází k častým recidivám, doporučuji návštěvu imunologie, neboť velmi často se opakující infekce, mají příčinu v oslabeném IS.

Komentáře uživatelů ...

Bader
4. 5. 2012 16:34:27
Podľa môjho názoru si navzájom prenášate nejaký druh mikózy. Bolo by vhodné sa liečiť spolu, aby nedochádzalo u vás k tkz. pipong efektu. Najvhodnejšia by bola návšteva gynekólóga a ten vám predpíše lieky pre oboch.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot