37406  5. 5. 2012 13:50:24 - salome

Bolesti po odstránení leukoplakie

Dobrý den,
pred 14 dny me byl proveden zakrok. Rozsirili me mocovou trubici a odstranili leukoplakie v mocovem mechyri. Rozsireni mocove trubice me uz bylo jednou provedeno pred rokem a pul. Trpim na zanety dost casto a od zacatku letosniho roku s tim mam problemy. Leci me antibiotiky a od ledna uz mam osme. Bohuzel me antibiotika zpusobiji i gyn. problemy. Uzivam i urologicke caje, urovaxom, brusinky ale zadny velky uspech nepocituji. Lekari me pokazde daji antibiotika a problem je pro ne vyresen. Ja ale zadnou ulevu nepocitovala, naopak. Velmi caste moceni, paleni, rezani a neustali pocit plneho mocoveho mechyre. Opakovane jsem chodila znovu na urologii s tim, ze mam porad problemy. Bylo me receno, ze s tim mam jit k psychologovi. Doktor me uz prestal verit a myslel si, ze si vymyslim. Nenechala jsem se odbyt a konecne navrhnul vysetreni cystoskopii. Zjistil ze mam leukoplakie. Ja se zaradovala, ze konecne bude muj problem vyresen. Podstoupila jsem zakrok vcetne opetneho rozsireni mocove trubice. Nekolik hodin po zakroku jsem zacala masivne krvacet. Zprava: "krvaceni z uretry dosti masivni,vecer extrahovana longeta z pochvy,nasledne pro rec. uretroraghii navracena zpet na ni nakapany 2 amp Adrenalinu, provedeno ztazeni PC do hrdla a tamponada usti moc. trubice"
Krvaceni se vecer zastavilo. Po trech dnes jsem byla propustena. Doma se po 4 dnech krvaceni vratilo, v nemocnici jsem dostala Dicynone na tri dny a ATB Gyrablock 400mg na tyden. Ty me vymenili za Nitrofurantoin. Pry to prejde a do dvou dnu krvaceni opravdu ustalo. Ale asi 4 dny na to jsem zacala pocitovat velke bolesti na konci moceni. Do te doby jsem zadne velke bolesti nepocitovala a to ani v nemocnici. Bolest zacala pretrvavat i hodinu po vymoceni a dalsi den to zacalo bolet od rana do vecera. Nejdrive takova tupa bolest, ale casem i rezani a pocit neustale plneho mocoveho mechyre. Uz jsem z toho byla zoufala a sla jsem k doktorovi. Moc jsem mela cistou a bylo me receno, ze se hoji sliznice po seriznuti leukoplakie a bolest do par dni prejde. Bohuzel je to porad stejne spis horsi. Od rana co vstanu to porad citim do vecera nez usnu. Bojim se, ze tam je jiny problem. Jak dlouho to muze trvat a je to opravdu tim, ze se hoji sliznice? Mohl se tam napr udelat znovu zanet? Ale moc mam pry v poradku. Proc mam tedy pocit plneho mocoveho mechyre a pocit rezani? Nemuzu normalne zit, problemy me trapi od ledna skoro neustale. K tomu neustale zanety gynekologicke. Tesila jsem se, ze se problem vyresi tim zakrokem a ja budu mit konecne klid. Uz nevim kam bych se obratila a proto pisi o radu. Muj doktor si znovu mysli, ze si vymyslim. Kdyz jsem tam ted byla koukal na me dost neduverive a mam pocit, ze me jen uchlacholil, ze to je normalni, aby to nemusel resit. Dekuji

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
V případě, že se svým lékařem nejste spokojena, doporučuji vyhledat jiného, který bude mít Vaši důvěru. Trpíte-li opakovanými infekcemi, bude vhodné vyhledat imunologa, který posoudí stav imunitního systému a provede serologii. V případě dlouhodobých a opakovaných obtíží nemusí být kultivační vyšetření dostatečně průkazné. Dle popisu obtíží by mohlo jít např. o chlam. infekci.

Komentáře uživatelů ...

salome
8. 5. 2012 11:16:40
Dobry den pane doktore, dekuji za odpoved na muj dotaz. Muzete me napsat v cem spociva vysetreni u imunologa a co je to serologie? A potrebuji doporuceni od sveho urologa? Muj gynekolog me poslal na alergologii, protoze trpim na velmi caste zanety gynekologicke, ktere vyvolavaji antibiotika. Na chlam. ifekci me vysetreni uz delali a bylo negativni.
Specialista [Internista]
12. 5. 2012 15:31:54
Vyšetření spočívá v odebrání anamnézy a laboratorního vyšetření, které zhodnotí resp. zjistí případný problém v mechanismech imunitního systému či jeho oslabení. Opakované infekce mají ve většině případů právě původ v imunodeficienci. Serologie se obecně zabývá průkazem protilátek v orgamismu, které jsou pozitivní při průběhu infekce. Serologické testy mohou dále zjistit, jestli nákaza stále probíhá či byla přítomna někdy v minulosti. V případě doporučení se obraťte na svého praktického lékaře nebo gynekologa.
salome
12. 5. 2012 19:27:53
Dobry den, dekuji za vysvetleni. Urcite si o tom s gynekologem promluvim a na imunologii se objednam. Dekuji.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot