37542  9. 5. 2012 21:57:18 - noname88

Je Fordyce's spot nakažlivý?

Dobrý den,
po dlouhém studování článků a fotek jsem přišla k závěru, že má můj přítel nejspíš Fordyce's spot okolo žaludu, po dalším zkoumání jsem zjistila, že to mám také v ústech na vnitřní straně rtů a také nejspíš v pochvě. Nepřijde mi to jako náhoda, že se potkali dva lidi, kteří to mají zrovna na těchto místech, také vzhledem k tomu, že já trpím 3 roky mykózami výtoky a léčiva jako Chlortrimazol, Canesten, Mac Miror a Deoxymikoin mám na denním pořádku, teď jsem z vlastní iniciativi zažala navštěvovat imunologa a ten mi dělal testy krve a nic mi nezjistil, takže mi doporučil vynechat sladké. Přítel má také silně zapáchající ejakulát a prostě tak nějak mám pocit, že to je v nás obou, také kvůli tomu, že se mi výtoky vždycky vrátí hned po prvním sexu po mentruaci, kdy se to tak nějak pročistilo nebo po léčbě, už nevím co mám dělat. Naprosto to všechno omezuje náš sexulní život, ale také to narušuje náš vztah už z toho začínám být dost zdeptaná a po 3 letech léčení a testování se nedostavuje vůbec žádná změna. To se mám koupat 3 krát denně nebo se nadobro vzdát sexuálního života? a nemůže to být také tím, že užívám hormonální antikoncepci Yaz?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Fordyce's spot nakažlivý není. V případě, že se situace zhoršuje po pohl. styku a na imunologii příčinu nezkistili, doporučím přeléčení partnera. Nebudete-li toto opatření dostatečné, praktikujte pohl. styk s kondomem. Obtíže by měly ustoupit.

Komentáře uživatelů ...

Bader
10. 5. 2012 10:15:46
Vaše problémy určite nesúvisia s fordyce's spot vašeho partnera. Silne zapáchajúci ejakulát tiež nemusí byť problém. Jednak dosť to ovplyvňuje jedlo - aromatické. napr. cesnak a pod. Ale typickú "arómu" ejakulátu má každý muž a ten nemusí partnerke "sedieť". Ako znášate arómu potu vašeho partnera? Naviac teda by bolo vhodné, aby partner sa nechal vyšetriť na možnosť nejakého zápalu v močopohlavnom trakte. Tým vylúčite absolútne problém z jeho strany. Nepíšete či bol preliečený i váš priateľ na možnú mykózu. Vami popisovaný problém nie je ojedinelý. Je to ozaj beh na dlhú trať. Nezúfajte za tie pokusy o vyliečenie to bude stáť. Skúste osloviť nezáväzne i niekoho s alternatívnou medecínou.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot