37579  10. 5. 2012 17:15:45 - Unsure

Co je nejlepší pro dítě

Zdravím. Mám poněkud zvláštní problém.
Se svou partnerkou jsme měli zvláštní vztah. Občas byl na jedné či druhé straně nějaký úlet. Tak před rokem a něco. Nakonec se to zarazilo. Přestalo mě to bavit, i ji. Řekli jsme si že budeme rodina. Před měsícem jsem odjel do anglie, udělat nám zázemí. Najít si práci, aby mohla ona i s dcerkou přijet. Zjistil jsem ale že mě tam podvedla. Nejhorší na tom je, že to viděli i mí rodiče. Nikdo ji nechce znát. Přivedla si chlapa ke mě domů a nevím k čemu přesně došlo, ale k něčemu určitě. Nevěděl jsem co dělat. Nasal jsem že jsem ochotný na to zapomenout, a vzít je stále do londýna obě, hrát si na uspořádanou rodinu. Na to jsem dostal odpověď jakoby byla v právu, jestli vím proč to udělala, že to nebylo z nudy, že to tam má těžké apod. Prostě výmluvy. Rozhodl jsem se že ji už nechci vidět. Už je mi po ní absolutně prd. Záleží mi však na dceři. Co jsem slyšel, žijou tam ve špíně, občas si vypije, chodí za kamarádkama apod. Nejsem tam takže nevím, ale myslím si že mé rodině mohu věřit. Přemýšlím nad tím, že si vezmu dítě s sebou do anglie. Ale nevím zda to je správné rozhodnutí. Vyrůstal jsem sám s matkou bez otce od 4 let. Vyhovovalo mi to. Nepotřeboval jsem oba rodiče ( teď vím že místy ano). A já prostě nevím co teď udělat. Zda přes všecko je vzít obě dvě sem ( což absolutně momentálně odmítám), nechat ji dcerku a posílat peníze ( což také docela odmítám, protože věřím že se se mnou nebdue mít špatně), a nebo si vzít dcerku. Píši zde, protože nevím, co by mohlo být pro dítě to nejlepší řešení. Jsou jí 2 roky, začíná docela chápat, a bojím se, že když nebudu moci dohlídnout na její výchovu, dopadne to strašně. Její matka totiž stále holduje zábavě, a mám obavy, že pokud se s ní rozejdu, začne opět brát drogy. Opravdu potřebuji poradit, nebo nasměřovat, co bude pro dítě nejlepší. Děkuji.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
V prvom rade si musíte ujasniť, že čo je pravda a čo nie. Samozrejme, že rodine môžete veriť, no pohľad na veci môže byť vždy rozdielny. Pre niekoho môže byť neumytý riad "špina" a niekto za "špinu" nepovažuje ani roky nepovysávaný byt. Nerobte teda rozhodnutia z niekoľko tisíc kilometrovej diaľky, ale skôr zvážte návrat a rozhovor s priateľkou. Ďalšia vec je, že dieťa je ešte veľmi malé, aby odtrhnuté od matky a plus ešte aj zobraté do úplne iného prostredia ako je zvyknuté. Obaja ste rodičia a pokiaľ Vám záleží na dcérke, tak sa obaja posaďte a porozprávajte aké máte možnosti. Ak sa neviete dohodnúť, skúste o radu požiadať na úrade sociálnych vecí.

Komentáře uživatelů ...

Sooren
14. 5. 2012 15:06:52
Pokud máte dojem, že by s Vámi bylo dceři lépe, podal bych na Vašem místě oznámení o zanedbání péče a žádost o svěření. Pravdu máte v tom, že jestli žije ve "špíně", bude to pro Vaši dceru záchrana.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy