37823  19. 5. 2012 8:53:34 - Macaco

Je tohle rovněž hirsuties papillaris ?

Dobrý den, prohledal jsem vaši poradnu, ale i tak mám dva dotazy,
1) je to co je na fotografii ještě také hirsuties papillaris nebo jsou to kondylomata? Mám na mysli zejména ty větší výrůstky co vypadají jako malé tukové pupínky. V mládí jsem létal z květu na květ jako pilná včelka, takže v sobě asi HPV mít budu, ale nyní jsem již 6 let věrný své přítelkyni a k jinému kvítku jsem ani nepřičichnul. Přítelkyně měla při poslední návštěvě u gynekologa pozitivní stěr na HPV typu tuším 16 a ještě jeden a musí teď na injekci kvůli prevenci karcinomu čípku. Ty výrůstky na penisu mi nevadí,nebolí, nesvědí, jen se mi zdá že jich za posledních pár měsíců malinko přibylo. Představují tyto výrůstky nějaké nebezpečí pro moji přítelkyni?
2) k tomu HPV, je možné, že bych třeba přítelkyni "nakazil" HPV už před lety a teprve nyní, např. po prožitém stresu (úmrtí v rodině) se u ní virus projevil?
Děkuji za odpověď. J.M.

Je tohle rovněž hirsuties papillaris ?

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
1. Ano, jde o Hirsuties papillaris, žádné riziko pro přítelkyni nepředstavují.
2. Ano, je to možné. Při nákaze virus dlouhodobě perzistuje v orgs. Za normálních okolností je zadržován imunitním systémem a při jeho oslabení může docházet k reaktivaci např. vzniku již zmíněných condylomat.

Komentáře uživatelů ...

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot