37933  23. 5. 2012 20:13:03 - Sykal

Co se vztahem?

Mám vztah, jsme spolu už téměř 2 roky a jde o vztah na dálku. Vídali jsme se průměrně jednou týdně, ale poslední dobou se tomu tak neděje. Vše bylo téměř jistě zaviněno přípravou na maturitu, která byla úspěšně složena dneska. Nejhorší asi je, že mi už ani moc nepíše co dělá a podobně. Dneska udělala maturitu a nic moc víc kolem toho jsem se nedozvěděl a večer se manší hovor možná ani nebude konat. Mrzí mě to, protože se o ní zajímám. Nevím, jak ji to naznačit tak, aby še nenaštvala, protože jednou už jsem chtěl, aby mi říkala víc věcí a ono to pak vyznělo, že jsem stíhačka. Je to dost introvertka a ráda je spíš sama. Na druhou stranu má mě strašně moc ráda a nechce nikoho jinýho. Potřeboval bych poradit, o čem si promluvit a na jakou notu brnknout, abychom byli doma. Nechci ten vztah ukončovat, protože ji mám opravdu moc rád, jen mě zajímá, jestli se to dá nějak rozumně prodiskutovat. Mimochodem, koncem prázdnin se má stěhovat do mého města za školou a poté budeme nějak nejspíš řešit společné bydlení. Děkuju, Lukáš (22).

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Mrzí ma to, že ste sa rozišli! Ale nehádžte flintu do žita. Možno naozaj potrebujete byť len častejšie spolu, aj keď nie ako pár, ale ako kamaráti. Obaja si tak ujasníte, či ešte chcete byť spolu alebo nie. Okrem toho, človek chce väčšinou to, čo nemôže mať, takže ukázať občas "trochu nezáujmu" by mohlo byť celkom vhod :-) Držím palce, nech sa to urovná tak, aby ste nakoniec boli obaja štastní.

Komentáře uživatelů ...

Sykal
25. 5. 2012 8:00:30
Moc me mrzí, že to tu musím oznámit, ale včera se se mnou po prakticky dvou letech vztahu rozešla. Tak jsme si pročistili slzný kanálky přes skype webku a o víkendu se za ní chystám, protože mě chce vidět a pořešit to ještě z očí do očí. Stále tak trochu ještě váhá, ale prý se moc trápí, protože tam přestal být tak moc ten cit z její strany. Prý se chce pravidelně vídat, ale potřebuje pauzu. Nechce nikoho jiného, chce prostě být sama a zjistit, jak moc jí budu chybět - podle mě hloupost, když se stále budeme vídat, tak to moc pauza nebude. Oba jsme zjistili, proč cit zmizel. Moc jsem ji tlačil do věcí, co ji tolik nebaví. Teď už si to uvědomuju, ale obávám se, že další šanci už nedostanu. Stejně to ale nechápu... Moc nevěřím, že tam ještě není cit, protože mě považuje za nejlepšího člověka na světě a všechny věci kolem a tomu stopro věřim. Stejně tak určitě nechce nikoho jinýho.... prostě to poznám, ale i tak nevim, co dělat dál a jak to zachránit.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy