38516  9. 6. 2012 22:25:25 - panko

Zväčšená prostata v 22 rokoch

Dobrý deň,
Mam len 22r. a zistil som, ze mam zvacsenu prostatu, napr. cez noc musim ist aj niekolko krat na WC + slaby prerusovany prud a neviem sa uplne vyprazdnit. Cital som ze to postihuje muzov po 40 a 50 roku. No ja som mlady, chcem vediet ako prebieha liečba, nechcel by som s tym chodit za lekarom. Bolesti ziadne nemam. Stacia nejake tabletky a prejde to? Dakujem za odpoved

Specialista   Specialista [Internista]
Dobrý den,
Potíže s močením automaticky nemusí znamenat zvětšenou prostatu. Doporučuji tedy vyhledat urologa, který provede vyšetření a zjistí přesnou příčínu obtíží. Benigní hyperplazie (zbytnění) prostaty je opravdu typické pro muže 50+, ovšem akutní zánět prostaty se vykytuje napříč věkovými kategoriemi. Navíc dlouhodobý neléčený zánět prostaty může vyustít v pozdějším věku právě v BHP. Lékaře vyhledejte tedy co nejdříve.

Komentáře uživatelů ...

Bader
10. 6. 2012 21:27:16
Tú diagnózu ste si určil sám. Nemusí byť presná i keď podobné príznaky sú pri zväčšenej prostate. Ale problém môže byť i iný napríklad nejaký zápal i samotnej prostaty. Je nutné ozaj navštíviť lekára a určiť diagnózu.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot