38655  13. 6. 2012 23:04:27 - Chrome

Kamarádím se s mladšími

Dobrý den,
Je mi 18 let a mám takový problém. Kluci v mém věku často chodí za holkama, popíjejí alkohol po hospodách, kouří, atd.. Vše dělají se svými stejně starými vrstevníky. Mě ale tohle nebaví - vůbec mi to nic neříká. Rád se scházím s mladšími kluky, tak okolo 12-13 let. Rád si s nimi povídám, učím se s nimi, beru je na výlety, atd... Jsme třeba moc rád, když se mi chtějí s něčím svěřit, s čím by se třeba nesvěřili ani svým rodičům - dělá mi to hrozně dobře. Když se bavím o té stejné věci se stejně starým kamarádem nebo tím mladším, tak s tím mladším mě to baví víc. Kluci v mém věku si domů vodí holky - já si domu přivedu třeba 13letého kamaráda a vysvětlím mu třeba chemii, se kterou má problémy - připadá mi to pak, jak kdybych udělal nějaký velký dobrý skutek, i když se skoro vlastně nic nestalo. Nějakým způsobem prostě toužím, aby mě strašně rádi viděli. Už jsem si vyslechl hodně řečí jako že jsem divný, že bych se měl za sebou zamyslet, a tak podobně. Je to podle vás divné? Nemůže to být třeba způsobené něčím v mém dětství (nějaký komplex, nebo tak něco)? Takhle pociťuji pocit naplnění (uspokojení). Když se s takhle mladými kluky nemůžu scházet (dlouho se s nimi nevidím), mám hrozné deprese a připadám si takový odstrčený.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Nevidím na tom nič zvláštne ani divné sa stretávať s mladšími kamarátmi. Je úplne bežné, že ak niekto má aj mladšieho súrodenca, je prirodzené, že sa stretáva aj s mladšími. Alebo keď napríklad v bytovke alebo Vašom okolí je veľa mladších. Samozrejme, pokiaľ by ste pociťovali aj nejaké sexuálne túžby, bolo by to už o inom. Ale to, čo popisujete, že Vám lepšie vyhovuje komunikácia s mladšími, je úplne v poriadku.

Komentáře uživatelů ...

Bader
14. 6. 2012 5:24:18
Je to ozaj trochu zvláštne, pretože v tomto veku majú chalani skutočne záujem skôr o "iné". Ale každý sme nejaký. Ak je všetko tak ako píšete a nehľadáte v tom napr. i sex. uspokojenie ( zatiaľ len v predstavách) nemáte sa za čo hanbiť. Viete sa tak venovať i dievčatám, pretože o nich nepíšete. Radšej ešte popracujte na sebe a skúste z tohoto záujmu spraviť svoju profesiu. Bol by ste asi výborný učiteľ.
Orion
16. 6. 2012 2:32:52
Podle mě nejde o nic nenormálního nebo divného. Jsem na tom podobně, i když ne tak intenzívně :-)) I mě kamarádění s mladšími kluky (ale i holkami) dost baví. Rád jim pomáhám, učím se s nimi, hraju si. Snažím se předat jim kousek sebe, nějaké vědomosti, moudrost života a tak dál. Je to fakt prima a myslím, že na tom není nic špatného. Prostě mě to baví, ale smysl života za tím rozhodně nehledám :-)) ten mám někde úplně jinde.
Chrome
16. 6. 2012 19:47:33
Mě o ten sex nejde, mě jde o ten vztah. Já prostě potřebuji, aby se na mě těšili, chtěli mě vidět, chtěli si se mnou povídat. Prostě potřebuji být jejich dobrý kamarád.
wwwOreo
17. 6. 2012 1:55:13
Podla mňa bude za tým niečo. Nemáš proste taký pocit aby si bol obľúbený a tak? Pozri, ja som gay a viem, že nikdy nebudem mať deti čo ma neskutočne mrzí :/ (tiež mám 18), a tiež mám taký pocit pomáhať ľudom s hocičím.. Vieš čo by si mohol skúsiť? Skús nejaké neziskové organizácie ako dobrovolník alebo tak.. unicef, alebo nieco v tvojom okolí.. ja to idem tiež skúsiť.. A aby som dokončil druhú vetu.. Ja som do teraz nemal ani 5 kamarátov a kamarátky už absolútne nie. A ja mám pocit pomáhať ľudom a tak si získavať aspoň nejaký ten pocit, že niekto ma má aspoň rád a nie som na tomto svete bezdôvodne a zbytočne..
Chrome
17. 6. 2012 12:29:19
No být oblíbený zrovna moc nechci - jsem naprostý introvert a samotář. Určitě se nebavím jen tak s někým. Mám pár opravdových přátel (v mém věku), kterým opravdu mohu zavolat i o půlnoci o pomoc. Já se ale prostě radši kamarádím s těmi mladšími - jejich přátelství pro mě má jakoby větší význam. Kdybych měl pomoct/jít ven/učit se s 18letým nebo 13letým, tak si prostě vyberu 13letého. Nějak mě prostě přitahují.. Holky se mi také líbí (v mém věku) ale než bych ji "zbalil" a užíval si sní, tak já prostě radši strávím ten čas s malým klukem. Mám je prostě rád, vůbec si třeba nedokážu představit, že by jim někdo ubližoval.
wwwOreo
18. 6. 2012 0:13:39
Hm tak, ak to myslíš naozaj úprimne iba za účelom pomôcť, tak prečo nie :) Je to pekné od teba že im pomáhaš a z teba by bol asi velmi dobrý učiteľ alebo nejaký dobrovolník v nejakej, ako som písal, neziskovej organizácii alebo niekde tak aby si sa proste venoval deťom.. Ja by som tiež niečo podobné asi chcel robiť pretože mňa tiež napĺňa robiť ľudí šťastnými a tráviť s nimi čas nejaký.. Vieš čo by som chcel? Aby sa aj u nás začala propagovať ŠIKANA a že u detí je velmi nebezpečná ale všetci na to kašlú a to je podla mňa najhoršie... Chcel by som to nejak popohnať a tak tiež pomáhať.. ani by sme možno neverili kolko detí je denne týraných a to ma najviac trápi asi momentálne :/
Chrome
18. 6. 2012 16:59:35
Tak po několika dnech hledání po internetu jsem zjistil, že jsem boylover (pozor, ne pedofil). Chlapci v předpubertálním věku jsou pro mě prostě bohové - udělal bych pro ně snad všechno, trávil bych s nimi hodiny a hodiny... Když čtu články o dětech, které napsal nějaký boylover, je tu úplně, jako kdybych to psal já. Malému chlapci bych rozhodně nikdy neublížil a nezneužil ho. Tedy rozhodně ne, pokud by si to sám nepřál.
Orion
8. 7. 2012 2:32:24
Boyloverství z tebe nedělá méněcenného člověka, Záleží vždy na osobnosti daného jedince. Pokud to máš v hlavě srovnané, pak je vše OK, no a pokud máš i ty kluky k dispozici a můžeš se s nimi kamarádit, pak je to výtečné a jsi šťastný člověk a přeju ti to.
PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
24. 7. 2012 21:24:23
Chrome: Skúste menej hľadať na internete a považovať sa za divného a hlavne sa nenálepkujte.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy