38755  18. 6. 2012 15:26:06 - oranzova

Žárlivost při tanci

Jsme s přítelem přes dva roky, vztah je skvělý. Bohužel ho ale ničím svou přehnanou žárlivostí. Dřív jsem žárlila hodně často při různých příležitostech, ale už jsem se hodně zlepšila. Momentálně žárlím jen občas, když jsme zrovna na party. Partner je vášnivý tanečník (těch bohužel v okolí často mnoho není) a tak on celou party střídá jednu holku za druhou a pořád tancuje, někdy i docela intimně (dle mého názoru) se spoustou svých kamarádek nebo známých. Navíc v alkoholovém opojení. Se mnou tancuje taky, většinou hned na začátku, ale pak už si většinou všímá jen těch ostatních a doufá, že já se taky dobře bavím. V takové situaci se častokrát neudržím a hned na místě žárlím a to vcelku nevhodným způsobem. Partner uznává, že je trochu divočejší povaha, ale rozhodně se v tom kvůli mě nenechá omezovat. Má mě rád, snaží se mě o tom ujišťovat, ale na party je středem pozornosti a měnit to nehodlá. Zatím chodíme všude spolu, ale už mě varoval, že jestli nepřestanu tak žárlit, tak začne chodit sám. Co mám dělat, jak nevidět za tancem nějaký "sexuální podtext" a zbavit se toho, že mi vadí, jak se partner lepí na jiné? Je prostě jen hodně extrovertní a miluje tanec. Vím, že tím nic špatného nemyslí, vím to, ale stejně se někdy neudržím. Ten pohled mi prostě není příjemný. Dokážete mi poradit, co s tím? Opravdu mne to hodně trápí.

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Cez internet sa ťažko radí, čo so žiarlivosťou. Skúsim Vám niečo napísať, ale ak by ste nevedeli dostať žiarlivosť pod kontrolu, tak by ste mali vyhľadať psychoterapeuta. Skopírujem Vám vetu, ktorú ste napísali: Je prostě jen hodně extrovertní a miluje tanec.
Skúste si ju zapísať a vždy keď Vás chytí žiarlivosť, prečítajte si ju. Z Vášho príspevku nie je úplne jasné, či žiarlite na tie ženy alebo skôr na to, že Vy nie ste stredobodom párty. Píšete ale, že v žiarlení ste sa už polepšili, takže asi máte už nejaké spôsoby, ktoré Vám pomáhajú. Predpokladám, že partner sa Vám inokedy venuje a vzťah máte pekný, tak skúste tomu viac dôverovať.

Komentáře uživatelů ...

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy