38855  21. 6. 2012 12:03:52 - 3vca

Strach z pohlavného styku/dlho sama

Dobrý den,
mám problém se sexuálním životem. Mám sex ráda, baví mě a nemám problém vzrušit se. Jenže to neumím s muži. Je mi 25 a už několik let jsem sama. Nemám sex a poslední dobou se ho začínám bát. Stalo se mi i, že nějaká možnost byla ale já se okamžitě stáhla a teď se těm situacím vyhýbám. Strašně se bojím, že to bude trapný zážitek.
Mé poslední styky dopadly katastrofálně, příliš mladí kluci, hrozné zážitky. Trápí mě i fyzická stránka a ta je silně nepříjemná! Poslední dobou mám velmi nepříjemné tiky v poševních stěnách, podobné stavům při orgasmu, ale jsou nepříjemné, a nedají se ovládat. Pořád se kroutím, protože cítím nepohodlí. Po psychické stránce pořád brečím, i kvůli kravině a nebo jsem hodně agresivní. Napadlo mě zajít za psychiatrem pro nějaká farmaka na uklidnění. V tomhle začarovaném kruhu si bohužel žádného muže nenajdu a spíš myslím že zůstanu sama. Chci se s tím naučit žít a zbavit se těch fyzických projevů!!

PhDr.Ondrejkova   PhDr.Ondrejkova [Psycholog]
Dobrý deň. Ospravedlňujem sa, že ste na odpoveď museli čakať tak dlho. V prvom rade rozmýšľam nad tým, že skôr ako psychiatra by som na Vašom mieste navštívila gynekológa a poradila sa s ním, čo sú to za nepríjemné tiky v pošve. Nič nepríjemné by ste pociťovať rozhodne nemali, takže určite to riešte s gynekológom. čo sa týka sexu, v zásade platí, že do ničoho by sa človek nemal nútiť. Ak si nájdete partnera, ktorému budete dôverovať, s ním by ste najľahšie tento problém prekonali. A samozrejme, ak sama dokážete prežívať príjemné pocity, dokážete to aj s partnerom. Treba však rozhodne mať veľa kľudu a času pri sexe, aj správnu atmosféru. Nenúťte sa do sexu len preto, že máte 25, ale ak nájdete niekoho, kto za to bude stáť, tak ho upozornite, že zatiaľ máte so sexom spojené len zlé zážitky, tak by sa mohol snažiť.

Komentáře uživatelů ...

3vca
22. 6. 2012 13:38:55
Skvělé, že jste příspěvek přesunuli a přejmenovali! Krásné by bylo aby mi k tomu i někdo poradil! Jste vážně užiteční, mnohokrát děkuji. Zvlášť užitečná je ta nepříjemná porodní asistentka.

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy