3896  31. 7. 2009 23:26:37

Obava z gravidity pri vynechaní tabletky

Dobrý večer, užívam antikoncepciu Yadin už veľmi dlho. Minulý týždeň v piatok som vynechala 1 tabletku a namiesto o 21:00 som ju užila na druhý deň cca 11:00. Vo štvrtok tento týždeň som mala nechránený pohlavný styk s partnerom, ktorý sa do mňa nespravil, no počula som, že samotné vzrušenie resp. "výtok" pri vzrušení môže zapríčiniť otehotnenie. Tabletku som vynechala v 2. týždni a poslednú menštruáciu som mala 8.7., t.j. nemala by som mať plodné dni, no neviem to isto. Viete mi prosím poradiť, zodpovedať mi na otázku, či som mohla otehotnieť? Ďakujem

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Treba si v prvom rade uvedomiť, že 100% nie je nič a všetko je možné. V tomto je aj medicína a výskumy slabé. Ak by ste tabletku užila do 12 hodín od zabudnutia, tak by bolo všetko ok, ale u vás sa tak nestalo, takže malá možnosť tu predsa len je. Ja si však osobne myslím, že ste nemusela otehotnieť, ale to nám ukáže až to, či dostanete menzes alebo nie. Teraz nič iné nám neostáva len počkať. Ak urobíte chybu v užívaní, tak radšej majte aspoň v prvých 7 dní prerušovanú súlož, tak si budete istá, že tehotná nebudete.

Komentáře uživatelů ...

9. 12. 2009 17:18:44
dobry den, ja mam podobny problem - zabudla som uzit 1 tabletku antikoncepcie Jasminelle v posledny den prveho tyzdna uzivania (cize siedmu tabletku z blistra) - oneskorila som sa o 17 hodin. Tri dni pred vynechanim tabletky som ale mala pohlavny styk s priatelom - tiez sa vsak do mna "neurobil". Mam vyhladat lekara kvoli moznosti otehtnenia? Myslite, ze sa mam znepokojvat? Dakujem.
Kacenka [Porodní asistentka]
9. 12. 2009 18:50:03
Horšie by bolo keby ste po chybe mala nechránený styk, pokiaľ sa tak nestalo, tak tehotenstvo vám nehrozia a vaši obavy sú zbytočné, hlavne ak partner do vás neejakuloval.

Výtoky Menstruace Antikoncepce Bolest v podbřišku Escapelle Vynechání pilulky