39211  1. 7. 2012 23:50:48 - dodec

Zmenšené semenníky po užívaní AS

Dobrý deň,
chcel by som Vás poprosiť o radu. Užíval som steroidy asi osem mesiacov a za tu dobu sa my o niečo zmenšili semenníky majú asi 5cm a predtým mali 6-7 cm a tvori sa my aj málo ejakulátu a mam aj menej aktívnejší sexuálny život menej ako pred užívaním steroidov. potreboval by som radu ako môžem mat opäť väčšie semenníky a vôbec sa dať do normálu. Ďakujem

dr.urolog   dr.urolog [Urolog]
Užíváním steroidů jste si utlumil přirozenou tvorbu pohlavního hormonu a změny velikosti varlat i libida s tím souvisí. Po vysazeni steroidů by mělo dojít ke zlepšení, ovšem velikost varlat může zůstat menší natrvalo.

Komentáře uživatelů ...

Corey10
9. 7. 2012 14:12:14
Priemerná veľkosť semenníkov je 4,5 - 5 cm, takže aj teraz majú normálnu veľkosť. Semenníky majú rôzne veľkosti, a taktiež sa vraví, že veľkosť semenníkov nemá vplyv na plodnosť muža, samozrejme, pokiaľ si nedáva AS. Vaše semenníky sa určite zmenšili pod vplyvom AS a podpísali sa aj pod veľkosťou ejakulátu. Menej ejakulátu = menej spermií. A AS taktiež spôsobuje aj deformáciu spermií. Odporúčam Vám AS vysadiť, a po čase sa to možno vráti do pôvodného stavu. A taktiež neodporúčam brať ani testosterón, lebo to má podobné účinky na semenníky. Mať veľké svaly je fajn, ale lepšie je byť vyšportovaný naturálne, aj tak sa to dá, síce objem svalov je menší.

Vyrážky Varlata Varikokéla Hydrokéla Fimóza, Předkožka Hirsuties papillaris Fordyce's spot