3928  3. 8. 2009 8:24:28

Bolest bruška bábatka

Dobrý deň, mám 8 týždňovú dcérku, ktorá je kojená aj prikrmovaná Nurilonom. Naším problémom je bolesť bruška každý deň. Prejavuje sa pučením, je červená v tváričke, kope nôžkami, rukami a má tvrdé bruško avšak neplače! Iba mrnčí. Tento problém nás trápi deň čo deň a začína to väčšinou okolo 5 ráno, niekedy aj skôr a ustupuje okolo obeda. Počas toho síce papá, ale nepokojne, vypľúva fľašu, potom ju zasa chce. Neviem, môže sa jednať o koliku? Lebo som čítala, že kolika začína vždy večer a prejavuje sa näjma silný plačom, čo naša nemá. A nemôžete mi poradiť ako jej pomôcť a či je to vôbec normálne? Ešte čo sa týka stolice tak tu ma raz denne alebo každý druhý deň. Ďakujem.

Kacenka   Kacenka [Porodní asistentka]
Nie len kolika trápi kojené alebo aj dokrmované deti, ale aj nahromadenie plynov tzv. meteorizmus. Skúste si všimnúť, či jej odchádzajú plyny. Snažte sa aby sa pri pití nenahltala veľa vzduchu, čo sa potom hromadí v črevkách a spôsobuje podobné problémy. Skúste s malinkou cvičiť, aby jej odchádzali prdíky tak, že bude ležať na chrbátiku a vy jej chytíte nožičky a jemne ich pokrčené priložíte k brušku, zopakujte to pár krát. Pre pokoj v duši malinkú dajte vyšetriť aj pediatričkou, aby ste si bola istá, že je to bežný zažívací problém a nie nejaký väčší problém, čo by mohol tieto stavy spôsobovať.

Komentáře uživatelů ...

3. 8. 2009 14:05:28
Dobry den, radim len so svojej skusenosti. Môze to byt kolika . Dr. ste to nespomenula ? Kupte si kremik Pupik a jemne masirujte brusko, cvicte z nozickami. Volne v lekarni sa daju kupit kvapky na koliku Sab Simplex, Espumisan, Infacol, ale bez porady s Dr. ich radsej neskusajte. Preco dokrmujete ?

Stolice u dětí Předkožka u dětí Dětská strava Spánek u dětí