39386  7. 7. 2012 12:41:11 - sorbon

Ztráta vztahu

Dobrý den
mám problém ve vztahu, již přes 2 měsíce nám to s přítelkyni neklape,sice se nehádáme,ale není to přes to to pravé jahodové.Navíc jsme se dostali do situace,kdy budeme měnit pronájem,ale přítelkyně odmítá se mnou do nového pronájmu jít. Když se jí zeptám,jestli se něco děje,odpovídá mi že né. NA OTÁZKU,JESTLI CHCE UDRŽET NÁŠ VZTAH NADÁLE,MI TVRDÍ,ŽE JÍ ÚPLNĚ VYHOVUJE,ALE SPOLEČNOU DOMÁCNOST UŽ NECHCE MÍT,CHCE ABY JSME SI ŽILI, KAŽDÝ ODDĚLENĚ. Zjistil jsem ale, že moje přítelkyně,si podala inzerát k vážnému seznámení,já jsem typ člověka monogamního a po pár zklamáních co jsem měl,se bojím,aby se náš vztah nerozpadnul. Má přítelkyně je trochu cholerické, někdy až výbušné povahy. Náš vztah funguje 2 roky. Prosím Vás o radu,co mám dělat,nejsem typ člověka,který se chce hádat,ale chci vztah udržet. Děkuji za každou radu.

Mgr.Vrankova   Mgr.Vrankova [Psycholog]
Dobrý deň.
Vaša posledná veta ma trošku zaskočila - najmä tie slová "za každú cenu". Skúste sa na to nesústrediť, lebo taká snaha môže skôr zle vypáliť. Prvé sa skúste s priateľkou na rovinu porozprávať - nerozumiem celkom postoju, že chce vzťah udržať, ale hľadá iného partnera cez inzerát... Spolu s tým, že s Vami nechce bývať to nie sú veľmi dobré signály. Priamo sa jej na to spýtajte, to je najlepšie riešenie problémov, aj za cenu konfrontácie. Tie sú vo vzťahu tiež veľmi potrebné. Spýtajte sa jej, čo potrebuje, čo jej vyhovuje a čo nie, a Vy tiež povedzte svoje názory. Bez toho sa ďalej neposuniete. Držím palce!

Komentáře uživatelů ...

Urbi
16. 7. 2012 11:29:30
Ahoj. Tvá přítelkyně prožívá nejspíš ve vztahu stereotyp.Asi by ráda měla nějaké zážitky,pozornost a zábavu.Nejspíš prožívá ve vztahu nudu a bojí se ti to říct,protože Tě má ráda.Možná i po sexuální stránce by ráda něco nového vyzkoušela.Já také prožívám ve vztahu stereotyp.Dokonce jsem jednu dobu uvažovala o rozchodu,ale upřímně jsem přítelovi řekla,že chci konečně nějaké dobrodružství.On se mi to snaží splnit.Řekl mi,že ale nemá peníze na to,abychom si udělali třeba krásný výlet.Takhle jsme si to vyjasnili a už je to v pohodě.Ty zjisti,co Tvá přítelkyně ráda dělá.Má ráda výlety?Pozvi ji na výlet třeba pěšky,běžte po cestě do hospůdky a seznamujte se s jinými lidmi,udělejte si třeba výlet do kempu..Nápadů se najde dost.Věřím,že to dokážeš.
Urbi
16. 7. 2012 11:32:55
PS:Možná také po tobě chce,aby si byl akční a čas od času se třeba hezky pohádal.Třeba neuškodí,když se budeš snažit být trochu praštěný:-)
Ania
17. 8. 2012 1:05:51
Prečítala som si problém Sorbona, a tiež odpoveď psychologičky, pani Mgr.Vrankovej. Citujem z jej odpovede: "Vaša posledná veta ma trošku zaskočila - najmä tie slová "za každú cenu"." :-)Tak neviem, či zle čítam, ale mladý muž, ktorý žiada o radu, nikde nepíše, že chce vzťah udržať "za každú cenu". Píše,že chce vzťah udržať - a to je rozdiel, pani psychologička:-)

Nevěra Žárlivost Strach a Fobie Panická porucha Partnerské vztahy